x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CLUJ, DUPĂ BRAŞOV/Criza jafurilor armate

CLUJ, DUPĂ BRAŞOV/Criza jafurilor armate

14 Feb 2009   •   00:00
CLUJ, DUPĂ BRAŞOV/Criza jafurilor armate

După exact două săptămâni de la jaful armat din Braşov, o nouă lovitură aproape similară s-a consumat aseară la Banca Transilvania din Cluj, din fericire, de această dată fără victime.



Se pare că România "intră în lumea bună", filmele de acţiune devenind modele pentru infractori. Aşa s-a întâmplat şi aseară, când, în jurul orei 17:00, doi indivizi mascaţi şi înarmaţi au pătruns în sediul băncii din cartierul Mănăştur, cu intenţa de a goli încasările zilei de ieri. Potrivit autorităţilor, jefuitorii l-au imobilizat întâi pe paznicul băncii cu un instrument care producea electroşocuri. I-au avertizat apoi pe ceilalţi 10-15 de oameni aflaţi în clădire să stea culcaţi la pământ şi au cerut unei casiere să deschidă seiful. "Femeia a acţionat însă butonul de panică şi a fost lovită", a declarat aseară şeful IPJ Cluj, Iona Păcurar.

Unii martori oculari au susţinut că hoţii au ieşit din sediul băncii şi că ar fi urcat într-un autoturism în care se aflau probabil doi complici. Alţii au declarat că jefuitorii ar fi fugit printr-un gang dintre blocuri. După datele de până acum, hoţii sunt tineri, cu înălţime de aproximativ 1,80-1,85, îmbrăcaţi în negru, iar haina unuia dintre ei are pe spate ceva de culoare deschisă. Cei doi infractori au fost urmăriţi câteva sute de metri de un subofiţer de la Jandarmerie, care mergea spre casă prin faţa băncii imediat după jaf. Jandarmul, care fusese atenţionat de paznicul băncii, a declarat că a pierdut urma hoţilor pe o alee, după ce aceştia s-au ascuns după o ghenă de gunoi şi apoi au dispărut. Reprezentanţii băncii au anunţat aseară că a fost furat echivalentul în lei a sub 60.000 de euro şi că suma este asigurată.

×
Subiecte în articol: observator