x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CNCAV: O nouă tranşă de vaccin produs de AstraZeneca a sosit în ţară

CNCAV: O nouă tranşă de vaccin produs de AstraZeneca a sosit în ţară

30 Mai 2021   •   21:00
CNCAV: O nouă tranşă de vaccin produs de AstraZeneca a sosit în ţară
Sursa foto: Hepta

O nouă tranşă de vaccin Vaxzevria de 559.200 doze, produs de AstraZeneca, a intrat în ţară şi va ajunge, luni, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", a informat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

"Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional", se arată într-un comunicat CNCAV.

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 2.438.800 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie 792.026 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

×
Subiecte în articol: AstraZeneca