x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu nu a colaborat cu Securitatea. Vezi DOCUMENTUL publicat de CNSAS

Băsescu nu a colaborat cu Securitatea. Vezi DOCUMENTUL publicat de CNSAS

de Veronica Micu    |    13 Feb 2014   •   12:30
Băsescu nu a colaborat cu Securitatea. Vezi DOCUMENTUL publicat de CNSAS

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a emis o nouă adeverinţă prin care constată că preşedintelui Traian Băsescu nu i se poate atribui calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii, după consultarea unor note referitoare la activitatea sa ca reprezentant al companiei Navrom.

"Adeverim, prin prezenta, că elementele (...) prezentate nu se circumscriu prevederilor art. 2 lit. a şi b din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008, astfel, domnului Băsescu Traian, fiul lui Dumitru şi Elena, născut la data de 04.11.1951, în Basarabi, judeţul Constanţa, nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securităţii", se arată în adeverinţa publicată joi de CNSAS, care a fost emisă pe 22 octombrie 2013.

CITEŞTE DOCUMENTUL publicat de CNSAS


Constatarea CNSAS poate fi contestată la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti de către orice persoană interesată, în termen de 30 de zile de la data publicării pe pagina de internet a Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Verificarea preşedintelui Băsescu s-a făcut în urma unei cereri din decembrie 2012 înaintată CNSAS de către cotidianul 'Ring'.


×