x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CNSU modifică lista țărilor de risc epidemiologic ridicat. Cehia și Ungaria rămân în zona roșie

CNSU modifică lista țărilor de risc epidemiologic ridicat. Cehia și Ungaria rămân în zona roșie

05 Noi 2021   •   12:51
CNSU modifică lista țărilor de risc epidemiologic ridicat. Cehia și Ungaria rămân în zona roșie

Cehia și Ungaria rămân în zona roșie a țărilor cu risc epidemiologic. În zona galbenă au intrat, după scăderea incidenței, Statele Unite ale Americii, în timp ce în zona verde a intrat Israelul, potrivit unei decizii a CNSU.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, într-o ședință organizată online, lista cu clasificare a țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată.

Astfel, în zona roșie au intrat Cehia, Ungaria, Danemarca, Islanda, Luxemburg, Maldive și Insulele Cayman.

În zona galbenă au intrat, din zona roșie, în urma scăderii incidenței, Statele Unite ale Americii și Saint Kitts și Nevis, iar din zona verde, în urma creșterii incidenței Polonia, Norvegia, San Marino și Andorra.

În zona verde au intrat Israel, Cuba, Costa Rica, Guyana, Bahamas, Grenada, Sint Maarten, Antigua și Barbuda și Insulele Virgine ale Statelor Unite.

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Sunt scutiți de carantină copiii sub 6 ani, fără condiții, și cei cu vârste între 6 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

 

(sursa: Mediafax)

×