x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cofeina din băuturile energizante poate fi fatală?

Cofeina din băuturile energizante poate fi fatală?

de IncomeMagazine    |    28 Oct 2012   •   11:43
Cofeina din băuturile energizante poate fi fatală?
Sursa foto: Thinkstock

În Statele Unite ale Americii, scandalul băuturilor energizante ia o nouă amploare, după ce mai multe familii americane au dat în judecată, în ultimii 3 ani, producătorii unor asemenea produse, motivând că acestea conţin o cantitate de cofeină care poate fi fatală. 

O familie americană a dat în judecată, recent, un producător de băutură energizantă, după ce fiica lor de 14 ani a murit la scurt timp după consumarea de băuturi care conţin cofeină. De asemenea, în ultimii 3 ani, 5 persoane au murit, după consumarea de băuturi cofeinizate, conform informațiilor date publicității de către US Food and Drug Administration (FDA). Agentia nu a confirmat faptul că băuturile energizante au fost direct responsabile de moartea acelor persoane, dar susţine că investighează orice potenţiale riscuri pentru sănătate, asociate cu conținutul de cofeină a unor băuturi.

Această chestiune a devenit o preocupare tot mai serioasă şi printre politicieni. Senatorul democrat al statului Illinois, Richard Durbin J., presează FDA să verifice nivelurile de cofeină din băuturile energizante şi să investigheze totodată  posibilele pericole ale aditivilor din băuturile energizante.

Citeste mai mult pe incomemagazine.ro


Citeste si

Trateaza hipertensiunea si colesterolul cu plante
Opt alimente care fac toamna mai usoara pentru organism
Potasiul, inamicul atacului cerebral şi al bolilor de inimă
7 alimente care te ajuta sa slabesti

×
Subiecte în articol: cofeina băuturi energizante