x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Președinta tineretului AUR ar fi încercat să intre cu gloanțe în Camera Deputaților!

UPDATE Președinta tineretului AUR ar fi încercat să intre cu gloanțe în Camera Deputaților!

de Redacția Jurnalul    |    10 Mai 2023   •   08:45
UPDATE Președinta tineretului AUR ar fi încercat să intre cu gloanțe în Camera Deputaților!

Dosarul penal deschis după ce președinta tineretului AUR, Ariadna Cîrligeanu, a încercat să intre cu dispozitive ce păreau a fi gloanțe în Camera Deputaților este cercetat de Poliția Capitalei, Secția 17, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1.

UPDATE:

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 17 au fost sesizați miercuri cu privire la faptul că, la punctul de acces în Camera Deputaților ar fi fost identificată o persoană care ar avea asupra sa elemente ce par a fi muniție.

Femeia a fost dusă la sediul secției în vederea continuării verificărilor.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Cea acuzată este, de fapt, președinta tineretului AUR, Ariadna Cîrligeanu, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. De altfel, liderul AUR, George Simion a spus că tânăra nu avea gloanțe, ci brelocuri, cumpărate ca suvenir.

„Gloanţele erau goale şi ruginite din câte ştim şi noi dar am vrea sa spună asta autorităţile, ca noi nu ştim şi nu avem expertiza”, a spus Simion, care cere o expertiză tehnică.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

O femeie, colaboratoare a AUR, a încercat, miercuri dimineața, să intre cu patru gloanțe letale în sediul Camerei Deputaților. Femeia a fost dusă la o secție de poliție din Capitală, fiind deschis un dosar penal.

Femeia a fost prinsă cu patru gloanțe în geantă în timp ce se făcea accesul în clădirea Parlamentului.

Cartușele au fost confiscate de ofițerii SPP care au făcut controlul, iar accesul a fost blocat.

Femeia a fost preluată de forțele de ordine, iar în prezent dă explicații, fiind deschis un dosar penal.

Se pare că este vorba de o consilieră a AUR.

Surse oficiale au declarat, pentru MEDIAFAX, că nu este vorba de cartuse propriu-zise, ci doar gloanțe fără tub.

Accesul cu muniție este interzis în sediul Parlamentului României.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a transmis, miercuri, că solicită autorităților să clarifice de urgență a incidentului petrecut la Parlamentul României în care a fost implicată o colaboratoare a partidului. Aceasta a încercat să intre în sediul Camerei cu 4 gloanțe.

„Solicităm instituțiilor abilitate o expertiză tehnică prin care să clarifice condiția tehnică a obiectelor în discuție. Totodată, cerem autorităților organizarea unei conferințe de presă, în cel mai scurt timp, în care să lămurească deplin acest subiect”, transmite AUR.

gloante parlament

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: colaboratoare aur gloante