x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Colegiul Medicilor din România solicită testarea imediată a tuturor medicilor din țară

Colegiul Medicilor din România solicită testarea imediată a tuturor medicilor din țară

26 Mar 2020   •   14:17
Colegiul Medicilor din România solicită testarea imediată a tuturor medicilor din țară

Colegiul Medicilor din România solicită testarea imediată a tuturor medicilor din țară, în contextul în care mai multe cadre medicale de peste tot din țară au fost confirmate cu coronavirus.

„Cu toate că începând cu discursurile președintelui, Klaus Werner Iohannis, ale premierului, Ludovic Orban, și ale ministrului demisionar, Victor S. Costache, s-a solicitat protecția fizică și biologică a medicilor, constatăm că acest lucru nu se întâmplă încă în totalitate și peste tot, lucru care în opinia noastră trebuie remediat de îndată și necondiționat. Cerem aceasta, în primul rând, pentru securitatea sanitară națională și abia apoi pentru securitatea sanitară a medicilor!

În acest sens solicităm testarea imediată a tuturor medicilor din țară cu prioritate!”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Colegiul Medicilor din România.

De asemenea, Colegiul Medicilor din România solicit testarea tuturor pacienților primiți în spitale, în condițiile în care sunt admise doar cazurile de urgență medico-chirurgicală.

„Solicităm ca pentru fiecare pacient admis în spitale, pentru că acum, cu câteva mici excepții, sunt admise doar cazurile de urgență medico-chirurgicală, să se efectueze testarea indiferent dacă se încadrează sau nu în definiția de caz, aceasta pentru că de acum transmiterea este comunitară.

Considerăm că aceste două măsuri implementate necondiționat vor preveni evenimente epidemiologice precum cele deja întâmplate în unele spitale din țară.”, se mai arată în comunicat.

Totodată, Colegiul Medicilor din România solicită Ministerului Sănătății dotarea cabinetelor medicilor de familie și de ambulator cu echipamente și materiale de protecție.

 

×