x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Colet cu droguri din Taiwan, descoperit la Iaşi

Colet cu droguri din Taiwan, descoperit la Iaşi

29 Mai 2015   •   13:15
Colet cu droguri din Taiwan, descoperit la Iaşi
Sursa foto: antena.ro

Procurorii Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au reţinut la Iaşi un bărbat acuzat că a introdus în România, folosind un colet expediat din Taiwan, aproximativ 1,5 kg de DMT (N, N-dimethyltryptamine), o substanţă cu efect psihoactiv.

Adrian Romică Baltariu a fost reţinut pentru 24 de ore, iar Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Procurorii susţin că, în cursul lunii ianuarie 2015, Adrian Romică Baltariu a luat decizia de a introduce în mod ilegal în România o cantitate de droguri de mare risc, în acest sens solicitându-i suspectului A.C.A. să-i comande de pe site-ul www.ebay.com cantitatea de 2.800 g Acacia Confuza Inter Root Bark Powder, Taiwan.

La data de 10 martie 2015, la un oficiu poştal din judeţul Iaşi, a ajuns un colet având greutatea de 1,5 kg expediat din Taiwan, în interiorul căreia se găseau două pungi de plastic de culoare argintie fiecare a câte 700 grame având eticheta autoadezivă cu inscripţia menţiunea "Formosa (ACRB) Tannin Powder Net Wt: 700 gr. Product of Taiwan", cu 1.410,00 grame pulbere care conţine DMT (N, N-dimethyltryptamine), coletul fiind expediat pe numele suspectului A.C.A.

Pe 27 mai, procurorii DIICOT l-au prins pe Adrian Romică Baltariu în timp ce primea coletul cu droguri.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: colet taiwan iasi diicot droguri dmt