x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comandament de urgenţă la Guvern. Autorităţile intervin după inundaţiile din Galaţi

Comandament de urgenţă la Guvern. Autorităţile intervin după inundaţiile din Galaţi

12 Sep 2013   •   10:06
Comandament de urgenţă la Guvern. Autorităţile intervin după inundaţiile din Galaţi
UPDATE 11:47 - Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, în cadrul comandamentului de urgenţă, că "mai multe localităţi din judeţul Galaţi au fost inundate".

"Din datele pe care avem, sunt şapte oameni morţi. O fetiţă în vârstă de 8 ani a fost declarată decedată, însă ea este dispărută. Sunt poduri şi drumuri afectate, sute de gospodării sunt inundate. Peste 800 de efective, din care 500 din partea MAI, sunt prezente în zonă. Sunt câteva posturi de Poliţie inundate", a declarat Dragnea.

Florinela Georgescu, director executiv ANM, a declarat că " vom emite cod galben de precipitaţii care va viza toate judeţele din Moldova. Pentru celelalte regiuni sunt posibile izolat cantităţi de 30-35 de litri pe metru pătrat. Precipitaţiile par mai consistente pe partea de sud-vest a ţării".
----------------------------------

Premierul Victor Ponta a convocat, joi, comandamentul pentru situaţii de urgenţă, după inundaţiile din Galaţi, în urma cărora patru persoane, între care un copil, şi-au pierdut viaţa, o alta este dată dispărută, peste 700 de case au fost inundate şi sute de oameni au fost evacuaţi.

Comandamentul pentru situaţii de urgenţă a fost convocat la ora 11.30, la Palatul Victoria.

"Având în vedere precipitaţiile abundente căzute în ultimele ore în judeţul Galaţi precum şi prognoza meteo pentru orele următoare, primul-ministru Victor Ponta a convocat un comandament pentru situaţii de urgenţă la Palatul Victoria", se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Comandamentul va fi coordonat de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, alături de care se va afla şi ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

×