x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Combinația de anticorpi monoclonali de la AstraZeneca neutralizează subvariantele Omicron

Combinația de anticorpi monoclonali de la AstraZeneca neutralizează subvariantele Omicron

21 Mar 2022   •   23:30
Combinația de anticorpi monoclonali de la AstraZeneca neutralizează subvariantele Omicron

Combinația de anticorpi monoclonali cu acțiune prelungită Evusheld de la AstraZeneca neutralizează subvariantele Omicron, arată un studiu de laborator. Sunt primele date care analizează impactul terapiei asupra subvariantelor Omicron.

AstraZeneca a declarat luni că Evusheld, combinație de anticorpi pentru prevenirea și tratarea COVID-19, a păstrat activitatea neutralizantă împotriva variantelor Omicron, inclusiv a subvariantei BA.2, foarte contagioasă, scrie Reuters.

Sunt primele date care analizează impactul Evusheld asupra subvariantelor Omicron.

Producătorul de medicamente anglo-suedez a declarat în decembrie că un alt studiu de laborator a constatat că Evusheld a păstrat activitatea neutralizantă împotriva Omicron.

Datele celui mai recent studiu realizat de Universitatea Washington din Statele Unite au arătat că terapia a redus cantitatea de virus detectată în probe - încărcătura virală - a tuturor subvariantelor Omicron testate în plămânii șoarecilor, a precizat AstraZeneca.

Evusheld a fost testat împotriva subvariantelor BA.1, BA.1.1 și BA.2 ale Omicron. S-a demonstrat, de asemenea, în cadrul studiului, că limitează inflamația din plămâni - un simptom critic în cazul infecțiilor severe cu COVID-19.

„Rezultatele întăresc ideea că Evusheld poate fi o opțiune importantă pentru a ajuta la protejarea pacienților vulnerabili, cum ar fi cei imunocompromiși, care s-ar putea confrunta cu rezultate slabe dacă s-ar infecta", a declarat John Perez, șeful departamentului de terapii imune din cadrul AstraZeneca.

Organizația Mondială a Sănătății afirma, săptămâna trecută, că noua creștere globală a cazurilor COVID ar putea anunța o problemă mult mai mare, deoarece variantele Omicron se răspândesc pe fondul relaxării restricțiilor și a testelor puține.

Evusheld a redus riscul de apariție a COVID-19 simptomatic cu 77% în cadrul studiilor, declara săptămâna trecută autoritatea britanică de reglementare a medicamentelor.

De asemenea, s-a demonstrat că Evusheld salvează vieți și previne progresia bolii atunci când este administrat în termen de o săptămână de la primele simptome.

În timp ce vaccinurile se bazează pe un sistem imunitar intact pentru a dezvolta anticorpi țintiți și celule care luptă împotriva infecțiilor, Evusheld conține anticorpi produși în laborator, concepuți să rămână în organism timp de luni de zile pentru a combate virusul în cazul unei infecții.

Terapia se află în curs de examinare la nivel european. Ea a fost deja autorizată în Statele Unite.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: AstraZeneca