x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Combinatie - Si sotia lui Mantog, printre stramutatii de lux

Combinatie - Si sotia lui Mantog, printre stramutatii de lux

28 Feb 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Judecatoarea Ecaterina Luminita Mantog, sotia actualului secretar de stat al Ministerului Economiei si Comertului, Ionel Mantog, este si ea un stramutat de lux. Construirea casei a carei valoare a fost evaluata in 2002 la doua miliarde de lei, a fost finalizata un an mai tarziu, desi lucrarile fusesera sistate ca urmare a neregulilor constate in negocieri.
GABRIELA MLADIN

AFACERIST Priceput. Ionel Mantog (dreapta) a avut grija ca si sotia lui sa dobandeasca un teren la preturi derizorii, pe care s-a nascut o vila de toata frumusetea
Sotia secretarului de stat in Ministerul economiei si Comertului, magistrat la Tribunalul Gorj, Ecaterina Luminita Mantog a devenit si ea un stramutat de lux, dupa ce sotul sau, pe atunci director in cadrul Companiei Nationale a Lignitului Oltenia i-a vandut pontul imbogatirii. Astfel, in 2002, judecatoarea cumpara proprietatea Sofiei Buzatu in localitatea Pesteana. Exploatarea Miniera Rosia-Pesteana avanseaza cu lucrarile chiar in zona in care magistratul detinea proprietatea si astfel, judecatoarea ajunge in fata comisiei de negociere a CNLO si solicita pentru reconstruirea casei demolate suma de doua miliarde de lei.

In 5 iunie 2002, comisia de negociere hotaraste: "reconstructia locuintei proprietarei Mantog Ecaterina Luminita in zona Varsaturi si declara castigatoare firma ARC Targu-Carbunesti, in valoare de 1.910.858.277 lei. Contractul de executie se va incheia cu EMC Rosia, conform procesului-verbal".

JOCURI. Doua luni mai tarziu, in 9 august 2002, directorul general al CNLO in acea vreme, Emil Huidu, da o dispozitie de anulare a deciziei de reconstruire a casei judecatoarei in care se precizeaza: "Constatandu-se reaua credinta a personalului ce a intocmit nota de necesitate si procesul-verbal de negociere a reconstructiei gospodariei care au favorizat pe doamna Mantog Luminita si spre a se preintampina inregistrarea unor pagube de catre CNLO, stabilindu-se grave nereguli in negociere, se hotaraste sistarea lucrarilor la casa doamnei Mantog Ecaterina Luminita si anularea negocierii".

LUX. Vila judecatoarei Mantog (stanga) este o cladire demna de invidiat

Pentru o perioada de cateva luni, lucrarile sunt sistate la casa judecatoarei, insa imediat la conducerea CNLO vine Ion Vulpe, care dispune reluarea lucrarilor la casa.

In martie 2003, casa este finalizata in cartierul Primaverii. In documentele actualei Societati Nationale a Lignitului Oltenia apare ca beneficiar al casei Luminita Mantog, insa nepreluata inca de aceasta, intrucat "lipseste documentatia de cadastru a imobilului".

NO COMMENT. Luminita Mantog care indeplineste si functia de purtator de cuvant al Tribunalului Gorj n-a dorit sa comenteze sub nici un fel cum a ajuns sa capete calitatea de stramutat de lux si sa culeaga beneficiile acestei calitati. La Serviciul de Investigare a Fraudelor Gorj se afla un dosar pe numele lui Ionel Mantog, sotul judecatoarei pentru care se fac cercetati pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, tot pentru dobandirea calitatii de stramutat de lux. Din cele spuse de politisti, actualul secretar de stat este cercetat pentru alte case decat cea pe care o are sotia sa.

×
Subiecte în articol: observator manţog