x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comemorare la Iaşi: Şase ani de la prăbuşirea elicopterului SMURD

Comemorare la Iaşi: Şase ani de la prăbuşirea elicopterului SMURD

de Cristinel C. Popa    |    08 Ian 2012   •   08:53

La doua cimitire din Iasi sunt oficiate slujbe de pomenire pentru cei disparuti in tragicul eveniment petrecut in ianuarie, acum sase ani. Atunci, patru persoane, intre care doua cadre medicale si doi piloti, si-au pierdut viata dupa ce elicopterul SMURD s-a prabusit in apropiere de Aeroportul International Iasi.

Aparatul de zbor, de productie germana, s-a zdrobit de sol la un kilometru si jumatate departare de turnul de control, la scurt timp de la decolare. Acum, familiile indoliate au tinut sa-i pomeneasca mai int~i in cadru privat (duminica), dupa care luni vor participa alaturi de colegii de la SMURD Iasi la o slujba speciala oficiata la monumentul construit la aeroport.

"Impreuna cu familiile vesnic indoliate ne rugam bunului Dumnezeu pentru linistea lor si dorim ca amintirea lor draga sa ne calauzeasca mereu activitatea medicala. Atunci, medicul primar pentru medicina de urgenta Liliana Puiu (ce facuse in mod fatal schimb de tura cu o colega - n. red.), asistenta principala Mioara Hauta si pilotii Unitatii Speciale de Aviatie a MAI - cpt.comandor Mihai Valentin Stanescu si cpt. comandor Augustin Toma - au plecat dintre noi pentru totdeauna, in ultima misiune de zbor. Spiritul lor a ramas insa alaturi de echipa SMURD Iasi si Inspectoratul pentru Aviatie si ne insoteste mereu, amintindu-ne de entuziasmul si devotamentul lor", a spus conf. dr. Diana Cimpoesu, medic sef UPU-SMURD Iasi.

×