x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisari ANPC judecaţi pentru corupţie

Comisari ANPC judecaţi pentru corupţie

de Violeta Fotache    |    21 Oct 2010   •   00:00

Doi comisari din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) – Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti – Ilfov au fost joi trimişi în judecată pentru corupţie.



Conform procurorilor DNA, Maria Bologa şi Sorin-Gabriel Soinea, ambii arestaţi într-un alt dosar, au fost trimişi în judecată la Tribunalul Bucureşti pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată. Concret, la 16 iulie 2010, cu ocazia unor controale de specialitate efectuate la diferiţi agenţi economici care desfăşurau activităţi de comerţ într-un complex comercial din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, cei doi comisari ANPC au pretins şi au primit de la reprezentanţii unor societăţi comerciale suma totală de 4.000 de lei. "Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru a aplica sancţiuni contravenţionale mai blânde raportat la neregulile constatate (ex., temperatura din magazin era prea ridicată pentru păstrarea în bune condiţii a alimentelor care erau expuse spre vânzare), pretinzând că aceste nereguli sunt sancţionabile cu confiscarea mărfii, suspendarea activităţii firmei şi amendă în sumă de 5.000 de lei", se arată în comunicatul DNA. Agenţii comerciali i-au denunţat pe cei doi comisari ANPC. Pentru restituirea către denunţători a sumelor de bani date cu titlu de mită, procurorii DNA au pus sechestru asigurător asupra bunurilor mobile aparţinând celor doi inculpaţi.
Reamintim că inculpaţii Maria Bologa şi Sorin-Gabriel Stoinea au fost arestaţi preventiv la 3 septembrie 2010 şi, respectiv, 4 octombrie 2010 în două dosare penale diferite. La sfârşitul lunii septembrie, aceştia au mai fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru fapte similare.

×
Subiecte în articol: observator