x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisarul corigent

Comisarul corigent

05 Mar 2004   •   00:00

Seful Politiei Economico-Financiare Dolj, pana nu de mult adjunct al comandantului Politiei municipiului Craiova, are un mare necaz cu domeniul Penal.

Comisarul Laurentiu Gulin nu reuseste sa promoveze examenul la materia pe care o practica, de vreo zece ani, in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj.

Student in anul IV la Facultatea de Drept "Nicolae Titulescu" din cadrul Universitatii din Craiova, comisarul nostru incearca, de vreo patru sesiuni, sa dea de cap Penalului Special - asta este denumirea materiei care l-a adus in prag de repetentie. Nu acelasi lucru se poate spune si despre Criminalistica, examen la care ofiterul Gulin a obtinut nota maxima. Numai ca respectivul examen este singurul pe care comisarul Gulin l-a promovat in ultima sesiune. Ocupat "pana peste cap", Laurentiu Gulin nici n-a prea avut timp sa calce, de altfel, pe la multe dintre examene, amintindu-si doar rareori ca, daca nu termina facultatea, ar putea avea de suferit pe plan profesional - ofiterilor MAI li se cere, mai nou, sa aiba studii superioare. Superiorii par sa-l considere un ofiter de viitor, din moment ce, in doar cativa ani, Gulin a "crescut" precum Fat-Frumos, ajungand in cativa ani de la gradul de locotenent, pe "stil vechi", la cel de comisar, pe "stil nou".

Intrebat de ziaristi cum se descurca in lupta impotriva infractionalitatii atat timp cat Codul Penal ii este, dupa cate se pare, strain, comisarul restantier a replicat ca asta n-ar fi treaba mass-media. (Cristian Vasilcoiu)

×
Subiecte în articol: observator