x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisia comună a Parlamentului cere SRI un punct de vedere în cazul afirmațiilor președintelui

Comisia comună a Parlamentului cere SRI un punct de vedere în cazul afirmațiilor președintelui

04 Mai 2020   •   14:16
Comisia comună a Parlamentului cere SRI un punct de vedere în cazul afirmațiilor președintelui

Comisia comună permanentă a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații se va întruni marți, pentru a solicita SRI un punct de vedere referitor la declarația șefului statului.

„Cred că este important să avem la Comisie un punct de vedere scris al Serviciului Român de Informații, însă îmi mențin opinia referitoare la necesitatea audierii conducerii Serviciului Român de Informații. Trebuie respectate procedurile și regulamentele parlamentare, iar decizia privind audierea aparține plenului Comisiei, cu atât mai mult cu cât acest subiect este unul ce privește securitatea națională a României, în speță apărarea valorilor constituționale (art. 1 din Constituția României).”, susține vicepreședintele Comisiei, deputatul Marian Gheorghe Cucșa, conform unui comunicat de presă transmis luni.

În 28 aprilie, Klaus Iohannis a spus că PSD a ajutat UDMR să treacă prin Parlament o lege care acordă autonomie Ținutului Secuiesc, reproșând că social-democraților că se „luptă să dea Ardealul ungurilor”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: SRI klaus iohannis Tinutul Secuiesc