x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisia Europeană: certificatul digital al UE privind COVID este un succes la nivel mondial

Comisia Europeană: certificatul digital al UE privind COVID este un succes la nivel mondial

18 Oct 2021   •   19:30
Comisia Europeană: certificatul digital al UE privind COVID este un succes la nivel mondial

Certificatul digital al UE privind COVID este un succes la nivel mondial. Documentul a devenit un standard global cu peste 591 de milioane de certificate, anunță Comisia Europeană.

Luni, Comisia Europeană a adoptat un raport referitor la certificatul digital al UE privind COVID și la punerea sa în aplicare în țările uniunii.

Raportul arată că certificatul UE a fost unul din elementele esențiale ale răspunsului Europei la pandemia de COVID-19, fiind generate peste 591 de milioane de certificate. Certificatul, care atestă vaccinarea, testarea și vindecarea de COVID-19, facilitează călătoriile în condiții de siguranță pentru cetățeni și a fost esențial pentru sprijinirea industriei europene a turismului care a fost grav afectată de criză.

Totodată, certificatul digital al UE privind COVID este un succes la nivel mondial: acesta a stabilit un standard global și în prezent este singurul sistem care funcționează deja la nivel internațional. 43 de țări de pe patru continente sunt conectate la sistem, iar în următoarele săptămâni și luni vor urma și alte țări, anunță CE.

„În timp record, Uniunea Europeană a instituit un sistem digital, securizat și interoperabil de certificate privind COVID. Acesta a fost un factor-cheie pentru redresarea ecosistemului turistic și a numeroaselor sale întreprinderi mici și familiale din Europa. În plus, sistemul UE este adoptat de țări din întreaga lume, demonstrând modul în care Europa poate stabili standarde globale printr-o acțiune decisivă și coordonată”, a declarat comisarul pentru piața internă, Thierry Breton.

Până la 31 martie 2022, Comisia va prezenta un alt raport privind aplicarea regulamentului. Acest raport poate fi însoțit de o propunere legislativă de prelungire a perioadei de aplicare a regulamentului, ținând seama de evoluția situației epidemiologice. Comisia nu exclude faptul că va prezenta o astfel de propunere într-o etapă anterioară, pentru a se asigura că procedura legislativă necesară poate fi încheiată în timp util.

(sursa: Mediafax)

×