x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisia Europeană propune suspendarea zborurilor către Africa de Sud din cauza noii variante

Comisia Europeană propune suspendarea zborurilor către Africa de Sud din cauza noii variante

26 Noi 2021   •   14:43
Comisia Europeană propune suspendarea zborurilor către Africa de Sud din cauza noii variante

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat vineri că va propune țărilor UE să suspende zborurile către regiunea Africii de Sud din cauza apariției unei noi variante a virusului COVID-19.

Mai multe țări au anunțat deja astfel de măsuri.

Marea Britanie a anunțat că a interzis temporar zborurile din Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho și Eswatini începând de vineri de la ora 1200 GMT, iar călătorii britanici care se întorc din aceste destinații vor trebui să intre în carantină.

Varianta a fost descoperită și în Botswana și Hong Kong, dar Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie a declarat că nu a fost detectat niciun caz în Marea Britanie.

Singapore s-a alăturat rapid Marii Britanii, iar ministerul sănătății a declarat că va restricționa sosirile din Africa de Sud și din țările învecinate, ca măsură de precauție.

Italia a impus o interdicție de intrare pentru persoanele care au vizitat un grup de state din Africa de Sud, inclusiv Africa de Sud, în ultimele 14 zile.

Țările europene au extins deja vaccinările de rapel și au înăsprit restricțiile, în timp ce continentul se luptă cu un al patrulea val de coronavirus, condus de varianta delta mai cunoscută, multe țări raportând creșteri zilnice record ale numărului de cazuri.

Germania a raportat un nou record de peste 76.000 de infecții cu COVID-19 într-o singură zi, în timp ce forțele sale aeriene s-au pregătit pentru prima dată în pandemie să transporte cu avionul pacienți grav bolnavi în alte părți ale țării pentru a descărca spitalele aflate în dificultate.

Berlinul va declara, de asemenea, Africa de Sud zonă de variantă a virusului după detectarea noii variante în această țară, a declarat o sursă din cadrul ministerului sănătății.

Japonia a înăsprit, de asemenea, controalele la frontieră pentru vizitatorii din Africa de Sud și alte cinci țări africane, a raportat serviciul de știri Jiji. Ministerul său de externe nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

După ce a relaxat unele dintre restricțiile de călătorie la începutul acestei luni, guvernul central al Indiei a emis un avertisment către toate statele pentru a testa și verifica riguros călătorii internaționali din Africa de Sud și din alte țări "cu risc".

Taiwanul a declarat că călătorii din țările sud-africane "cu risc ridicat" vor trebui să intre în centre de carantină administrate de guvern timp de 14 zile.

(sursa: Mediafax)

×