x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Completări la Legea malpraxisului

Completări la Legea malpraxisului

21 Oct 2008   •   00:00

Expertiza necesară în caz de malpraxis nu va mai fi plătită de cei care reclamă un astfel de abuz, ci de societatea de asigurări la care medicul plăteşte poliţa de asigurare.



Aceasta este una dintre completările pe care Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) intenţionează să le aducă la actuala Lege a malpraxisului. Proiectul legislativ este supus dezbaterii publice pe site-ul MSP şi mai prevede ca judecarea culpelor medicale să se facă prin concilierea părţilor, şi nu la tribunal.

O comisie de malpraxis va încerca să soluţioneze pe cale amiabilă conflictele dintre pacienţi şi personalul medical, furnizorul de produse şi servicii medicale sau farmaceutice. La dezbaterile Comisiei de malpraxis va putea participa şi un reprezentant al societăţii de asigurări, la care medicul plăteşte poliţa de asigurare.

De asemenea, furnizării de servicii medicale şi farmaceutice vor fi obligaţi să comunice informaţiile solicitate de către persoana care se consideră victima unei culpe medicale, în cel mult 15 zile de la data depunerii cererii. Limitele maxime ale despăgubirilor vor fi stabilite de Ministerul Sănătăţii şi de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

×
Subiecte în articol: romania