x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Condamnat la închisoare după ce câinele său a muşcat de cap un copil

Condamnat la închisoare după ce câinele său a muşcat de cap un copil

09 Oct 2012   •   14:23
Condamnat la închisoare după ce câinele său a muşcat de cap un copil

Curtea de Apel Cluj a respins ieri recursul făcut de omul de afaceri Cenan la sentinţa instanţei de fond, Judecătoria Cluj-Napoca. Astfel, judecătorii au menţinut pedeapsa decisă de magistraţii judecătoriei: şase ani de închisoare cu executare pentru vătămare corporală din culpă şi despăgubiri morale în valoare de 200.000 de lei faţă de familia copilului muşcat de câine. Cenan activează în industria hotelieră, fiind managerul hotelului Olimp din Cluj-Napoca, scrie Ziua de Cluj.

Incidentul s-a petrecut în ianuarie 2009, victima fiind Vlad Ţicrea, copilul lui Rareş Cătălin Ţicrea şi Monica Claudia Ţicrea. Familia Ţicrea se întorcea spre casă de la cumpărături împreună cu fiul de trei ani, iar câinele lui Cenan a sărit pe copil, atacându-l. Copilul, muşcat la cap, a fost dus de urgenţă de părinţi la Spitalul de Pediatrie, de unde medicii l-au transferat la Neurologie, unde a fost şi operat. Copilul a rămas cu probleme de sănătate după atacul câinelui, însă viaţa i-a fost salvată de medici. Rottweilerul era fără botniţă, dar stăpânul său, Constantin Dan Cenan i-a asigurat pe soţii Ţicrea că animalul nu este agresiv.

Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă, astfel, Cenan va ajunge la închisoare, magistraţii stabilind că este răspunzător de vătămarea fizică a copilului.

"Instanţa condamnă pe inculpatul C.C.D. la şase luni de închisoare pentru vătămare corporală din culpă. Admite în parte acţiunea civilă formulată de către partea civilă T.V. formulată prin reprezentanţii legali T.R. şi T.M.C. şi obligă inculpatul să plătească părţii civile suma de 200.000 lei, reprezentând daune morale", se arăta în încheierea Judecătoriei Cluj-Napoca.

×