x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Condamnat - Tartaga este de negasit

Condamnat - Tartaga este de negasit

28 Oct 2004   •   00:00

Omul de afaceri brasovean Dan Tartaga, condamnat la doi ani de inchisoare pentru inselaciune, este cautat pentru executarea mandatului de arestare, dar politistii brasoveni afirma ca nu dau de urma acestuia.

LIBIU MATEESCU

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Brasov, comisarul Liviu Naghi, omul de afaceri nu a fost gasit nici la domiciliul sau, nici la cel al parintilor sai, dar cautarile sunt inca in curs de desfasurare. "Potrivit ultimelor informatii pe care le avem, ar putea fi internat in spital, dar deocamdata nu stim unde", a declarat Liviu Naghi.

Mandatul de arestare pe numele lui Dan Tartaga a ajuns marti seara la Brasov si omul de afaceri este dat in consemn la frontiera inca de anul trecut.

SENTINTA. In 11 martie anul trecut, omul de afaceri brasovean, acuzat de inselaciune, instigare la fals si uz de fals pentru ca nu a onorat un contract cu Sidex Galati, a fost condamnat la 11 ani de inchisoare de Tribunalul Galati. In urma apelului avocatilor lui Tartaga, Curtea de Apel din Galati a redus pedeapsa la sase ani. Omul de afaceri a facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a admis recursul declarat impotriva deciziei penale a Curtii de Apel Galati. Instanta suprema l-a condamnat pe Tartaga la doi de inchisoare cu executare.

PRECEDENT

Dan Tartaga a mai fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru un accident rutier provocat din culpa in 1999, in urma caruia si-au pierdut viata doi batrani. Amnistia prezidentiala a sosit la timp pentru a-l salva pe Tartaga atunci. Privatizarea Fabricii de Zahar Bod si vanzarea celor 70 de tone ale rezervei strategice de zahar au facut obiectul unui alt dosar penal aflat pe rolul instantelor brasovene, pe numele lui Dan Tartaga.
×
Subiecte în articol: observator tartaga