x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Conferinţa ONU: Peste 80 de ţări, inclusiv statele UE, vor reduce semnificativ emisiile de metan

Conferinţa ONU: Peste 80 de ţări, inclusiv statele UE, vor reduce semnificativ emisiile de metan

02 Noi 2021   •   19:00
Conferinţa ONU: Peste 80 de ţări, inclusiv statele UE, vor reduce semnificativ emisiile de metan

Peste 80 de ţări, inclusiv cele din Uniunea Europeană şi Statele Unite, s-au angajat marţi, cu ocazia Conferinţei ONU pe tema climei, să reducă emisiile de metan cu 30% până în anul 2030, în raport cu nivelul din 2020, informează Agenţia France-Presse şi postul FranceInfo.

"Metanul este unul dintre gazele pe care le putem reduce cel mai rapid. Acest gaz este responsabil de aproximativ 30% din factorii care conduc la încălzirea planetei", a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, într-o conferinţă de presă organizată împreună cu preşedintele SUA, Joseph Biden, la "Conferinţa părţilor pe tema schimbărilor climatice" (COP26), o reuniune mondială organizată sub egida Naţiunilor Unite în oraşul britanic Glasgow.

"Este unul dintre cele mai puternice gaze cu efect de seră", a afirmat, la rândul său, Joseph Biden.

Cele 80 de ţări care au asumat angajamentul de diminuare cu 30% a emisiilor de metan până în anul 2030 reprezintă 70% din valoarea PIB-ului mondial, a subliniat preşedintele SUA.

Statele Unite şi Uniunea Europeană anunţaseră la jumătatea lunii septembrie că lucrează la acest proiect, la care s-au raliat zeci de ţări, printre care Canada, Coreea de Sud, Vietnamul, Columbia şi Argentina.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: joseph biden