x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consilierul francez, lucrat?

Consilierul francez, lucrat?

26 Apr 2004   •   00:00

Avocata consilierului premierului francez sustine ca povestea surprinderii acestuia cu o prostituata minora romanca este o inscenare.

Minora din Romania, care l-a bagat la apa pe consilierul de comunicare al premierului francez, se numeste Daniela si era urmarita de politie pentru prostitutie.

MARINA CONSTANTINOIU

Scandalul iscat de surprinderea consilierului premierului francez, Jean Pierre Raffarin, in masina cu o prostituata minora (17 ani) din Romania, continua sub diverse variante: a politiei, a impricinatului si a romancei.

Potrivit avocatului apararii, citat de presa franceza, povestea nu e nimic altceva decat o inscenare din partea unor oameni care vor sa-l „termine" pe Dominique Ambiel, consilierul premierului, care a fost nevoit sa demisioneze, vineri, in urma scandalului sexual in care a fost implicat.

VERSIUNI. Potrivit cotidianului francez Le Parisien, Brigada Anticriminalitate BAC a politiei franceze l-a surprins pe Ambiel la volanul masinii, alaturi de prostituata romanca Daniela, in varsta de 17 ani. Consilierul lui Raffarin nu contesta prezenta tinerei, ba chiar a oferit si o explicatie politiei, cum ca aceasta urcase in masina sa fara ca el s-o fi invitat-o.

Declaratie care difera mult de cea a politistilor si mai ales a prostituatei. Politistii au explicat ca se aflau in sector pentru a-i supraveghea activitatile tinerei romance, sosite de curand pe trotoarele pariziene. Cand au vazut-o urcand in masina, s-au decis sa intervina, iar soferul, care s-a identificat cu o legitimatie de la Guvern, a fost extrem de nervos si a incercat sa-i intimideze, mizand pe functia sa.

Iar Daniela sustine ca-l cunostea pe Ambiel, cu care se mai intalnise, de curand, de trei ori si cu care ar fi fost chiar intr-un hotel, unde acesta ar fi achitat camera cu un card.

Capcana

Dominique Ambiel „a cazut in mod evident in capcana, atras de oameni care vor sa-l termine", a declarat pentru postul France Inter avocata apararii, Julie Jacob. Ea a subliniat ca versiunile faptelor - trei la numar - sunt „in mod curios radical diferite". Dupa parerea avocatei, se incearca manipularea unor prostituate, asa cum s-a mai intamplat in alte cazuri celebre deja pentru justitia franceza, cand declaratiile deseori contradictorii ale acestora nu au putut fi nici pana acum coroborate cu un fapt concret. Oficial, Ambiel a declarat ca nu a frecventat in viata lui vreo prostituata. Totusi, surse politienesti care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat, pentru postul LCI, ca Ambiel ar fi recunoscut faptele, la audiere, dar a subliniat ca fata i-a spus ca are 19 ani, nu 17. Romanca va fi convocata in fata unui tribunal pentru minori, pentru racolare de clienti.

×
Subiecte în articol: observator