x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consiliul general a aprobat noua organigramă a Primăriei Bucureşti. Beţivii şi nepricepuţii vor zbura din schemă

Consiliul general a aprobat noua organigramă a Primăriei Bucureşti. Beţivii şi nepricepuţii vor zbura din schemă

18 Dec 2013   •   19:57
Consiliul general a aprobat noua organigramă a Primăriei Bucureşti. Beţivii şi nepricepuţii vor zbura din schemă

Consiliul general al Municipiului Bucureşti a aprobat miercuri noua organigramă care prevede reducerea a 857 de posturi dintre care 112 de conducere din aparatul propriu al municipalităţii precum şi din cadrul serviciilor aflate în subordinea Consiliului. Cele mai multe posturi, respectiv 150, au fost desfiinţate de la Administraţia pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.
Reducerea posturilor s-a realizat în urma aplicării ordonanţei Guvernului nr.77/2013 care prevede stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice.
Primarul general Sorin Oprescu a declarat că "vor fi angajaţi care vor părăsi primăria capitalei în special beţivii şi nepricepuţii", relatează Radio România Actualităţi.

De asemenea, bugetul Primăriei capitalei a fost rectificat negativ cu suma de 648 milioane de lei, printr-un proiect de hotărâre aprobat miercuri de Consiliul General.

Potrivit Primarului general Sorin Oprescu 350 de milioane de lei reprezintă datoria Guvernului către Primăria Capitalei pentru Stadionul Naţional, iar diferenţa este formată din cotele de TVA care nu au fost repartizate de către Ministerul de Finanţe. Tot miercuri, consilierii generali ai Capitalei au aprobat creşterea cu 30 la sută a preţului gigacaloriei pentru agenţii economici, iar preţul plătit de populaţie rămâne neschimbat, adică 170 de lei, diferenţa fiind subvenţionată în continuare de către municipalitate.


×