x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constantin Dîlgoci, condamnat la 10 ani închisoare

Constantin Dîlgoci, condamnat la 10 ani închisoare

05 Mar 2009   •   00:00

Omul de afaceri craiovean, Constantin Dîlgoci, care a avut legături de afaceri şi cu efemerul director al ANIF, Constantin Iancu, pe care, ulterior, l-a acuzat de înşelăciune, a fost condamnat, ieri, de Tribunalul Dolj, la 10 ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani şi constituire de grup criminal organizat, informează Agerpres.



Aceeaşi pedeapsă au primit-o şi trei dintre colaboratorii săi: Nica Tatiana, Oncică Leoveanu Tiberiu şi Chirea ( Şearpe ) Marcella Patricia, care, împreună cu Dâlgoci, trebuie să returneze statului 666.060 lei, bani pe care aceştia i-au obţinut ca rambursări ilegale de TVA. Dîlgoci Constantin, Nica Tatiana, Borceanu Diana Dorinela, Oncică Leoveanu Tiberiu şi Chirea ( Şearpe ) Marcella Patricia au fost trimişi în judecată de procurorii Biroului Teritorial Dolj al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în vara anului 2006, fiind acuzaţi de obţinerea, de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj, a două restituiri ilegale de TVA de peste 666.000 lei. Potrivit rechizitorului procurorilor, în perioada august-decembrie 2003, la iniţiativa lui Constantin Dîlgoci, pentru obţinerea unor rambursări ilegale de TVA, Tiberiu Oncică, Tatiana Nica, Diana Dorinela Borceanu şi Marcella Patricia Chirea (fostă Şearpe) s-au constituit într-un grup infracţional organizat, încheind în acest sens tranzacţii comerciale având ca obiect bunuri supraevaluate ori tranzacţii comerciale fictive, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, administrate în drept sau în fapt de aceştia. Între acestea se aflau: SC Mivavami SRL, SC Industrial Met Group SRL, SC Vest Invest Group SRL, SC Tufon SA, SC CD Group Industries SRL, SC CD Pan Agro SRL, SC Energi Industries SRL, toate din Craiova, societăţi care au fost folosite în parte şi pentru spălarea prin conturile lor a sumelor de bani obţinute din rambursările ilegale de TVA.
Societăţile comerciale în cauză au suferit modificări ulterioare prin schimbarea, în mod repetat, a denumirii ori a acţionarilor şi administratorilor, tocmai cu scopul de a îngreuna identificarea adevăratului administrator de fapt, în persoana lui Constantin Dîlgoci. Tribunalul Dolj a achitat-o pe Borceanu Dorinela Diana, iar pe ceilalţi patru i-a condamnat la 10 ani de închisoare şi a anulat actele false în baza cărora au fost obţinute rambusările de TVA. De menţionat că cei patru au fost reţinuţi preventiv pentru 24 de ore pe 14 iunie 2006 şi au executat o perioadă de arest preventiv de 30 de zile în perioada 1 - 29 septembrie. Dîlgoci Constantin, Nica Tatiana, Oncică Leoveanu Tiberiu şi Chirea (Şearpe) Marcella Patricia au dreptul să facă apel. (V.A.)

×
Subiecte în articol: romania