x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constantin: TVA de 9% la pâine din septembrie, dacă FMI aprobă. Decizia este aşteptată în zilele următoare

Constantin: TVA de 9% la pâine din septembrie, dacă FMI aprobă. Decizia este aşteptată în zilele următoare

28 Iul 2013   •   22:42
Constantin: TVA de 9% la pâine din septembrie, dacă FMI aprobă. Decizia este aşteptată în zilele următoare
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Autorităţile negociază cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional reducerea TVA la pâine la 9%, iar o decizie finală ar putea fi luată luni sau marţi, a declarat duminică, la Antena 3, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Acesta a precizat că negocierile vizează ca scăderea TVA la 9% să se aplice de la 1 septembrie.

"Este o măsură extrem de importantă pentru care ne-am angajat de foarte mult timp. În momentul de faţă este o chestiune de câteva zile până se va lua o decizie dacă se va aplica sau nu au această măsură. Delegaţia FMI, a Comisiei Europene şi Băncii Mondiale este încă în România şi colegii mei, Liviu Voinea (ministrul delegat pentru buget n.r) şi Daniel Chiţoiu (ministrul Finanţelor n.r), pentru că ei fac aceste negocieri, sunt, probabil şi acum, la discuţii cu FMI. Scăderea TVA la 9% face parte dintr-un pachet fiscal mai larg care se negociază cu Fondul şi probabil mâine, dacă nu cel târziu poimâine, marţi, se va lua o decizie într-un sens sau altul. Deocamdată nu pot să confirm că este o decizie care se va lua 100%. În momentul de faţă nu avem o soluţie pe scăderea TVA. Este o chestiune de câteva ore. Am aşteptat foarte mulţi ani, cred că mai putem să aşteptăm o zi, maxim două, până când Fondul va spune dacă e bine sau nu, dacă poate fi acceptată în pachetul mai larg această măsură sau nu poate fi acceptată", a explicat Constantin.

El a precizat că, dacă măsura va fi acceptată de FMI, probabil la mijlocul săptămânii viitoare va organiza o întâlnire cu producătorii şi cu reprezentanţii hipermarketurilor pentru a discuta despre ieftinirea pâinii.

Citeste articolul complet, aici.

×
Subiecte în articol: tva paine