x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consulul britanic, scos tap ispasitor

Consulul britanic, scos tap ispasitor

15 Iun 2004   •   00:00

Asupra fostului consul britanic la Bucuresti, James Cameron, cel care a reclamat acum trei luni falsificarea dosarelor a zeci de romani si bulgari care doreau sa obtina vize de munca in regat, planeaza acuzatii dintre cele mai grave.

Presa de la Londra comenteaza ca dintr-un diplomat care a vrut sa faca lumina asupra neregulilor din sistemul britanic de acordare a vizelor, Cameron va ajunge vinovatul principal in tot acest scandal in locul guvernului. Cameron a fost deja rechemat de la misiunea din Bucuresti si ieri urma sa fie interogat la Londra, de catre o comisie de disciplina. "Au existat o serie de anomalii in acordarea vizelor de catre ambasada din Bucuresti", au explicat autoritatile de la Londra investigarea lui Cameron.

"AFACERI NEPOTRIVITE". Gazetarii londonezi noteaza insa ca inca de la inceputul scandalului, Cameron a fost tratat de anchetatorii britanici nu tocmai cu manusi. Un diplomat britanic, apropiat al fostului consul, a declarat ca personalul ambasadei de la Bucuresti este intrigat de ce acuzatii i s-au pus in carca lui Cameron. Acesta este cercetat in legatura cu relatia de "afaceri nepotrivite" pe care ar fi avut-o cu o agentie de turism din Moldova, specializata in procurarea de vize pentru studentii care doresc sa ajunga in regat. La primul interogatoriu, Cameron a fost intrebat "daca a luat mita si daca a avut relatii sexuale cu vreun reprezentant al agentiei moldovene" in schimbul eliberarii de vize, a marturisit un prieten al diplomatului. Cameron se teme ca va fi demis de catre Minis- terul britanic de Externe. (Lavinia Tudoran)

×
Subiecte în articol: observator cameron