x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contrabanda de 1 milion de dolari

Contrabanda de 1 milion de dolari

27 Apr 2004   •   00:00

Politistii de frontiera si vamesii aradeni au reusit duminica seara o captura-record de tigari de contrabanda. Peste 190.000 de pachete de tigari de contrabanda, ascunse intr-un TIR care urma sa ajunga in Olanda.

EDUARD PASCU, ION ALEXANDRU

In Vama Vladimirescu, la terminalul RO-LA s-a prezentat duminica seara, pentru imbarcarea pe o platforma de tren, un TIR al unei societati comerciale din Capitala. In declaratia vamala soferul a spus ca transporta, in Olanda, mobila inca rcata la Constanta. Valoarea declarata era de 7.013 euro care, conform analizei de risc a politistilor de frontiera, nu justifica transportul cu TIR-ul si cu trenul pana in Olanda. Astfel au procedat la un control amanuntit al mijlocului de transport. Nu mica a fost mirarea vamesilor si politistilor de frontiera cand au descoperit ca aproximativ trei sferturi din volumul compartimentului de marfa al TIR-ului era burdusit cu tigari netimbrate. De jur imprejurul lor erau cutii cu mobilier pentru export.

Eu sunt mic, nu stiu nimic

Luat la puricat, soferul a declarat ca este prima cursa pe care o face in strainatate, ca nu a participat la incarcarea marfii, el doar a luat masina si a plecat in cursa. In total au fost descoperite 191.160 de pachete de tigari netimbrate (137.160 de pachete tigari marca "Sovereign Classic", 32.400 de pachete marca "Dorchester" si 21.600 de pachete marca "Sovereign Classic Lights"), in valoare de 7.722.864.000 lei. Prin vanzarea acestora in Olanda "organizatorii afacerii" ar fi obtinut un profit de aproximativ 29 miliarde lei, avand in vedere ca pretul unui pachet de tigari in Olanda este de 5 euro. Soferul mijlocului de transport este cercetat pentru prezentarea de documente nereale la autoritatea vamala, iar tigarile au fost confiscate. Totodata, firma transportatoare a fost amendata cu 75 milioane lei.

×
Subiecte în articol: observator