x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Controale ample la cei care comercializează legume şi fructe

Controale ample la cei care comercializează legume şi fructe

09 Dec 2021   •   12:29
Controale ample la cei care comercializează legume şi fructe

Loturile de legume și fructe din toate magazinele vor fi verificate în perioada sărbătorilor de iarnă. Controalele vor fi făcute la solicitarea noului ministru al Agriculturii.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, anunță că a dispus intensificarea acțiunilor de control privind verificarea modului de respectare a legislaţiei specifice din domeniul comercializării legumelor şi fructelor proaspete, provenite din producția autohtonă, import și comerț intraunional. Decizia ține cont de specificul lunii decembrie când volumul vânzărilor de legume și fructe proaspete înregistrează o creștere semnificativă.

Vor fi controlate loturile de legume și fructe comercializate prin rețelele en-detail/cash&carry,în market-uri, supermarket-uri și hipermarket-uri.

„Experții pe care MADR îi are la nivel central, dar și în teritoriu, vor face controale inopinate la magazinele care comercializează legume-fructe, pentru a verifica nivelul calității produselor. Pentru că am primit foarte multe reclamații în acest sens, avem această datorie față de români! În același timp, trebuie să protejăm producătorii și să îi încurajăm să-și continue activitatea, întărindu-și capacitățile de producție, astfel încât să devină sustenabili în piață. Așadar, îi îndemn pe toți românii să consume produse românești, rolul nostru ca stat fiind acela să ne asigurăm că acele produse, pe care ei le consumă, sunt sigure și de calitate foarte bună”, a declarat ministrul Adrian Chesnoiu.

Ministerul Agriculturii va încheia un protocol de colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române și cu direcția Generală a Vămilor din cadrul Ministerului de Finanțe, care va permite efectuarea de controale încrucișate în domeniul importurilor de legume și fructe proaspete.

(sursa: Mediafax)

×