x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Controale în București și Ilfov: Poliția rutieră a aplicat 328 de sancțiuni contravenționale

Controale în București și Ilfov: Poliția rutieră a aplicat 328 de sancțiuni contravenționale

de Redacția Jurnalul    |    12 Feb 2023   •   15:20

La data de 11 februarie, în intervalul 15:00-20:00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, în colaborare cu polițiștii Brigăzii de Poliție Rutieră București, au acționat pe sectoarele de drum public cu potențial de risc rutier crescut.

Acțiunea polițiștilor rutieri a fost axată, în principal, pe depistarea persoanelor care nu respectă regimul legal de viteză, aparatele radar fiind dispuse în cascadă.

Totodată, polițiștii rutieri au avut în vedere și prevenirea și combaterea celorlalte abateri la regimul rutier.

Pe parcursul activităților, polițiștii rutieri din Ilfov și București au depistat în trafic mai multe persoane, care conduceau autovehicule cu o viteză mai mare ca limita maxima admisă pe sectoarele de drum respective.

În acest context, au fost aplicate 328 de sancțiuni contravenționale conform OUG nr. 195/2002, cu amendă în valoare de aproximativ 156.400 de lei, dintre care 291 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 14 pentru nepurtarea centurii de siguranță, iar 23 pentru alte abateri la regimul rutier.

Au fost reținute 19 permise de conducere, din care 10 pentru nerespectarea vitezei, 2 pentru consum de alcool, 2 pentru neacordare prioritate autovehiculelor, 2 pentru neacordare prioritate pietonilor și 3 pentru alte abateri.

Au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

De asemenea, la activități, polițiștii rutieri din Ilfov au oprit pe DN7 Chitila, un autoturism, iar în urma testării conducătorului auto, aparatul drugtest a indicat un rezultat pozitiv la consumul de cannabis.

Bărbatul, în vârstă de 21 de ani, a fost condus la un spital din București, pentru prelevarea de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, bărbatului respectiv fiindu-i reținut permisul de conducere.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: controale politia sanctiuni