x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator COOPERARE ROMĂNO-OLANDEZĂ /Cluburile Capitalei, "fără" Ecstasy!

COOPERARE ROMĂNO-OLANDEZĂ /Cluburile Capitalei, "fără" Ecstasy!

de Violeta Fotache    |    21 Noi 2008   •   00:00

Captură importantă de Ecstasy, stupefiant de mare risc supranumit "drogul cluburilor".



Autorităţile române şi olandeze au reuşit zilele trecute să stopeze intrarea pe piaţa bucureşteană a peste 8.000 de pastile de Ecstasy (în valoare de circa 200.000 de euro), introduse în România de o grupare criminală româno-olandeză. Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), drogurile urmau să fie distribuite pe piaţa bucureşteană, mai exact, "ţinta" dealerilor fiind clienţii cluburilor din Capitală, la un preţ de un milion de lei vechi pastila.

AR FI URMAT SĂ INTRE SUTE DE MII DE PASTILE
Surse judiciare ne-au precizat că gruparea criminală, formată din doi olandezi şi o româncă din Bucureşti, măritată cu unul dintre olandezi, ar fi obţinut astfel un profit de peste 25 de euro pentru fiecare pastilă. Drogurile au fost introduse în România pe cale aeriană, via Aeroportul Otopeni, şi reprezintă doar o primă tranşă dintr-o "afacere" tocmită pentru a aduce în ţara noastră sute de mii de pastile Ecstasy. Procurorii şi poliţiştii români din cadrul Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Organizate – Direcţia Antidrog şi Direcţia Opea acestei grupări încă din luna martie a acestui an. Împreună cu omologii lor olandezi, au reuşit miercuri să prindă două din cele trei persoane implicate.

MANDATE PENTRU 29 DE ZILE
Unul dintre olandezi s-a sustras urmăririi penale, motiv pentru care el a fost deja dat în urmărire internaţională. Cetăţenii olandezi RMF şi VFA alături de românca VHF sunt acuzaţi de trafic de droguri de mare risc. Cetăţeanul olandez RMF a ajuns miercuri dimineaţă în Capitală şi s-a cazat la Hotel Novotel. În timp ce pleca împreună cu românca VHF spre "masa de prânz", cei doi au fost săltaţi de procurori şi poliţiştii judiciari. Ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi duşi ieri la Tribunalul Bucureşti, unde au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

×
Subiecte în articol: observator