Parcul de joacă de la Școala Primară “Domino Servite” din Voiteg, județul Timiș,și-a deschis porțile pentru cei 300 de copii din comunitate. Programul “Învățăm jucându-ne” se desfășoară în cadrul proiectului “Ajută un sat. Schimbă o țară”dezvoltat de Fundația Mereu Aproape și Fundația Vodafone România și are ca scop crearea unui spațiu dinamic pentru învățarea prin joacă. “Ajută un sat. Schimbă o țară” face parte din Programul strategic de Investiţie în Mediul Rural al Fundaţiei Vodafone România care se derulează la nivel național.
Spațiul de 560 de metri pătrați din curtea școlii a fost transformat într-o zonă modernă pentru educație și mișcare prin amenajarea și dotarea cu echipamente și aparate de joacă. Cu ajutorul voluntarilor din comunitate – părinți, profesori, foști absolvenți ai școlii - a fost construit acoperișul din plăci termoizolante, a fost pus gazon, au fost montate tobogane, leagăne, trambulină, căsuță de lemn, placă cu pietre și bară pentru cățărat. Orele de la școală se vor putea ține de acum înainte și în aer liber pentru că spațiul include și mese cu bănci.
Activitățile educative din cadrul programului “Învățăm jucându-ne” au luat deja startul, copiii aflând de la dascălii lor cât de importantă este folosirea corectă și păstrarea în stare bună a tuturor echipamentelor de care beneficiază. Printre activitățile pe care le vor desfășura sunt ateliere de creație, competiții sportive și de dans, jocuri de mișcare, logică și coordonare.
Un loc de agrement acoperit și bine amenajat era “vital” întrucât copiii nu aveau unde să se recreeze în pauze, după cum a explicat prof. Lidia Veciuncă, director al Şcolii Primare Domino Servite, care adaugă: “A fost o zi deosebită pentru cei de la Domino Servite, a fost inaugurarea parcului de joacă. Pe ochii copiilor se putea citi emoție, entuziasm, bucurie, surpriză, aşteptare, curiozitate şi, mai presus, mulțumire. Socotesc că suntem o şcoală binecuvântată... unde se găsesc copii fericiți. Vă invităm să îi vedeți!”
Programul strategic de Investiţie în Mediul Rural al Fundaţiei Vodafone România susţine dezvoltarea de proiecte în domeniile educaţiei, sănătăţii şi serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România. Scopul proiectului “Ajută un sat. Schimbă o ţară” este de a susține dezvoltarea comunităţilor prin construcție, renovare, dotare şi implementare de programe educaţionale, precum și de a combate excluziunea socială, abandonul şcolar şi analfabetismul.
Fundația Vodafone România a finanțat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătății, educației, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfășurate de organizațiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundației se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundația Vodafone România este o organizație non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă și independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998.
Fundația Mereu Aproape a luat naştere acum 10 ani. Împreună cu partenerii săi, donatori, companii, jurnalişti şi persoane publice, a ajutat peste 870.000 de oameni prin programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, culturii, social umanitare, dezastre şi advocacy. A contribuit la ajutorarea a zeci de mii de sinistraţi şi a construit 75 de case. Până în prezent, ajutorul financiar şi material oferit de Fundaţia Mereu Aproape depăşeşte 9,5 milioane de Euro. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundatiamereuaproape.ro şi pe www.facebook.com/fundatiamereuaproape.
Site-ul proiectului: http://www.ajutaunsat-schimbaotara.ro/ Citește pe Antena3.ro