x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copiii, pricepuţi în treburile poliţiei!

Copiii, pricepuţi în treburile poliţiei!

de Mara Raducanu    |    24 Mar 2009   •   00:00
Copiii, pricepuţi în treburile poliţiei!

Zeci de copii, elevi în clasa a II-a la Şcoala Generală nr. 56 din Capitală, au participat ieri la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, la atelierele Poliţiei Rutiere, de Intervenţii Speciale, de Ordine Publică şi de Prevenire, unde specialişti din aceste structuri le-au explicat tehnica de lucru folosită în activitate.



Copiii s-au arătat entuziasmaţi de echipamentul sofisticat şi de armamentul din dotarea luptătorilor Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale, de roboţelul teleghidat folosit de specialiştii Serviciului Pirotehnic la descoperirea de încărcături explozive, de abilităþile poliţiştilor motociclişti, precum şi de câinii poliţişti special antrenaţi pentru urmărirea şi prinderea infractorilor, localizarea persoanelor dispărute sau a drogurilor ascunse.

De asemenea, elevilor le-au fost prezentate măsuri de prevenire a infracţionalităţii stradale, precum şi a furturilor din locuinţe. În final, ei au participat la concursuri cu desene pe teme de circulaţie şi au primit premii constând în diplome cu înscrisul "Poliţist pentru o zi", reviste cu activitatea Poliţiei Române, o mini-istorie a acestei instituţii înfiinţate în urmã cu 187 de ani, şepci, baloane şi alte mici surprize.

Cu o zi în urmă, alţi 50 de copii bucureşteni au aflat de la experţii criminalişti ai IGPR despre tehnica pe care o folosesc, despre relevarea şi prelevarea amprentelor digitale. Acţiunile IGPR se înscriu în seria manifestărilor dedicate împlinirii a 187 de ani de la înfiinţarea Zilei Poliţiei Române.

×
Subiecte în articol: observator