x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copil batut de un medic

Copil batut de un medic

27 Feb 2004   •   00:00

Parintii unui copil internat la Spitalul de Pediatrie din Galati il acuza pe unul dintre medici ca le-a agresat fara nici un motiv fiul. Mama micutului sustine ca in momentul in care a ajuns la spital sa-si viziteze fiul, acesta s-a plans ca a fost batut de medicul sef de sectie.

Marius Mandru, in varsta de 11 ani, i-a povestit mamei sale ca in timp ce statea pe holul sectiei de chirurgie, unde era internat, in dreptul toaletei, a fost luat la bataie, din senin, de catre dr. Costel Dimitriu. Afirmatiile mamei sunt sustinute si de tatal copilului.

Nu mai putea sa respire

Potrivit declaratiilor parintilor, medicul curant i-a dat copilului o palma peste ceafa, l-a lovit peste maini si apoi la izbit cu spatele de bara unui pat. Pentru a-si reveni, copilul a trebuit scos din sectie pentru ca nu mai putea respira. Contrariata de cele intamplate, mama copilului a mers la medicul legist pentru a-i scoate fiului ei certificat medico-legal.

Totodata, mama lui Marius a depus o plangere la Colegiul Medicilor si la Directia de Sanatate Publica (DSP) Galati. Presedintele Colegiului Medicilor sustine ca astazi se va convoca o sedinta extraordinara pentru analizarea cazului. Directorul Directiei de Sanatate Publica a refuzat insa sa faca vreo declaratie referitoare la cele intamplate la Spitalul de Pediatrie.

Lupta pentru custodie

Doctorul Dimitriu, medicul incriminat de parintii copilului, sustine ca toate cele relatate de familia lui Marius Mandru nu sunt adevarate si ca el a cazut la mijloc, pentru ca parintii copilului sunt divortati si ca mama acestuia ar fi incercat sa obtina custodia asupra minorului. In urma divortului, micutul a fost incredintat tatalui.

Marius Mandru a fost internat in spital in urma cu doua saptamani, pentru ca in urma unei fracturi suferite la un picior au aparut complicatii si anume calcifierea osului rupt, care ii dau micutului dureri cumplite. Ministrul Sanatatii, Ovidiu Branzan a cerut DSP Galati sa-l suspende pe doctorul Dimitriu din functia de sef de sectie. Se pare ca Dimitriu nu este la prima abatere de acest fel.
( ERIK HOOSZ )

×
Subiecte în articol: observator