x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copil cu două capete, născut mort la Maternitatea Oradea

Copil cu două capete, născut mort la Maternitatea Oradea

22 Ian 2009   •   00:00
Copil cu două capete, născut mort la Maternitatea Oradea

Un copil cu două capete şi cu malformaţii extrem de grave s-a născut mort la Maternitatea din Oradea, după ce medicul ginecolog care a supravegheat-o pe femeia gravidă a informat-o în timpul sarcinii că va avea gemeni, informează Mediafax.



Directorul medical al Maternităţii din Oradea,Valeria Filip, a declarat, astăzi, că femeia a născut vinerea trecută, însă medicii spitalului nu au făcut public cazul, la cererea familiei. Femeia, mamă a nouă copii, s-a internat la Maternitatea Oradea pentru a-şi aduce pe lume gemenii, aşa cum îi spusese ginecologul care îi supraveghease sarcina. Potrivit sursei citate, femeia a dorit să nască natural şi a fost dusă în sala de travaliu, iar apoi, în sala de operaţie. Valeria Filip a spus că medicii nu au reuşit să extragă copilul, deşi capul bebeluşului a ieşit, şi, pentru a nu pune în pericol viaţa mamei, au decis să recurgă la operaţie prin cezariană, descoperind că, de fapt, copilul avea două capete. "Avea o malformaţie foarte gravă, incompatibilă cu viaţa. Familia ne-a interzis să dăm declaraţii despre acest caz pentru că locuiesc într-un sat şi nu vor să fie arătaţi cu degetul. Copilul, un băiat, s-a născut mort. Avea două capete lipite de torace. Nu avea nici plămâni, inima era şi ea deformată. Nu avea cum să supravieţuiască", a spus medicul Valeria Filip, care a asistat la naştere.
Valeria Filip a refuzat să divulge numele medicului ginecolog care a supravegheat-o femeia gravidă şi care nu a depistat la timp malformarea fătului, susţinând că din fişa de observaţie a femeii rezultă că aceasta nu s-a prezentat la control decât rar. "La ecografie, în prima fază, medicul a presupus că femeia va avea gemeni. Dacă ar fi mers la control periodic, poate s-ar fi descoperit din timp anomaliile", a spus Filip. Potrivit medicului, un asemenea caz, care este foarte grav, nu a mai fost înregistrat la Oradea. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator