x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anchetă la Sibiu după ce 5 copii dintr-un centru de plasament s-au automutilat

Anchetă la Sibiu după ce 5 copii dintr-un centru de plasament s-au automutilat

de Redacția Jurnalul    |    19 Dec 2023   •   13:15
Anchetă la Sibiu după ce 5 copii dintr-un centru de plasament s-au automutilat

Polițiștii din Sibiu au deschis o anchetă după ce au fost sesizați că trei fete și doi băieți dintr-un centru de plasament din centrul orașului și-au provocat leziuni, prin tăiere, la nivelul mâinilor. Și la nivelul DGASPC Sibiu a fost demarată o anchetă internă.

Polițiștii sibieni au fost sesizați luni seara, în jurul orei 20:00, prin apel 112, de către un angajat al Centru de plasament „Prichindelul”, care a spus că a sesizat faptul că 5 copii ai centrului necesită îngrijiri medicale, întrucât și-au provocat leziuni pe mâini.

„La fața locului s-a deplasat un echipaj din sistemul de ordine și siguranță publică aparținând IJJ Sibiu, cercetările fiind preluate de către polițiștii de la investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul iar în funcție de rezultat, dispunerea măsurilor legale care se impun”, transmite, marți, Poliția Sibiu.

La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DASPC) Sibiu a fost demarată o anchetă internă.

Potrivit DGASPC Sibiu, cei cinci copii au vârste cuprinse între 12-17 ani și se aflau în centru cu măsură de plasament în regim de urgență.

„În jurul orei 21:00, cinci minori, trei fete și doi băieți, și-au provocat leziuni, prin tăiere, la nivelul membrelor superioare. Aceștia au fost transportați la Spitalul Clinic de Pediatrie „Luther” Sibiu, unde au primit îngrijiri medicale, le-au fost dezinfectate rănile și au fost pansați. Minorii nu au necesitat internare, leziunile fiind ușoare, iar în prezent starea lor este bună. La nivelul DGASPC Sibiu a fost demarată o ancheta interna cu privire la acest incident”, transmite, marți, DGASPC Sibiu.

Aceștia precizează faptul că, de serviciile sociale acordate în CPRU Prichindelul beneficiază copii abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi, repatriaţi, victime ale traficului de persoane, copii ai străzii, copii găsiţi sau abandonaţi în unităţi sanitare, cu vârsta cuprinsă între 7-18 ani, care au domiciliul sau au fost identificaţi pe raza administrativ-teritorială a judeţului Sibiu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: copil multilare plasament