x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copilul ce a căzut de pe acoperiş şi fratele său voiau să fugă la mama lor

Copilul ce a căzut de pe acoperiş şi fratele său voiau să fugă la mama lor

de Mediafax    |    30 Oct 2011   •   06:44
Update 14:20
Copilul de zece ani care a cazut de pe acoperisul unui centru de plasament din Timisoara si fratele sau s-au ascuns pe acoperisul cladirii pentru a putea fugi la o matusa, iar de acolo sa incerce sa ajunga la mama lor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Timis, Smaranda Marcu, declara ca fratele mai mare al copilului de zece ani, care a cazut, duminica dimineata, de pe acoperisul unui centru de plasament din Timisoara, le-a povestit asistentilor sociali ca s-au ascuns pe acoperisul institutiei in incercarea de a fugi la o matusa, iar apoi la mama lor.
"Fratele mai mare a spus ca, dupa petrecerea de Halloween, au dorit sa plece din centru la o matusa si dupa aceea doreau sa se intoarca la mama. Aparent, au petrecut noaptea (de sambata spre duminica - n.r.) pe acoperis, dar acolo mai e si o terasa unde puteau sa se duca. Ancheta este inca in desfasurare si vom afla pe parcurs toate detaliile", a spus Smaranda Marcu.
Ea a precizat ca acest centru din Timisoara este unul de primire in regim de urgenta si, de regula, acolo sunt dusi copii care sunt abuzati sau neglijati de familie.
Acestia sunt cazati in centru pe o perioada de pana la un an, insa cei doi copii se fusesera institutionalizati la sfarsitul lunii iunie si se aflau in procedura de reintegrare familiala.
Marcu nu a putut preciza cu exactitate motivul pentru care cei doi copii fusesera internati, insa a precizat ca ei sunt din localitatea Ianova.
Potrivit unor reprezentanti ai autoritatilor din localitatea respectiva, cei doi copii ar fi ajuns in centrul de urgenta dupa ce ar fi fost agresati in mai multe randuri de catre concubinul mamei lor.
Conform purtatorului de cuvant al DGASPC Timis, starea de sanatate copilului de zece ani care a cazut de pe acoperisul centrului este buna.
"A avut extrem de mult noroc", a concluzionat Marcu.

Update 10:50 Copilul de zece ani care a cazut, duminica dimineata, de pe acoperisul unui centru de plasament din Timisoara, si fratele sau, fusesera vizitati, cu o zi in urma, de catre mama lor, a declarat Smaranda Marcu, purtatorul de cuvant al Directiei pentru Protectia Copilului Timis.
Potrivit sursei citate, sambata seara, dupa petrecerea de Halloween organizata in centru, ingrijitorii au observat absenta celor doi copii si au anuntat Politia, minorii fiind cautati toata noaptea de catre politisti, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Duminica dimineata, cei doi copii au fost observati pe acoperis de catre un paznic, iar cand au incercat sa coboare fratele mai mic a cazut.
Purtatorul de cuvant al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis, Smaranda Marcu, a declarat ca baiatul de zece ani se afla in centrul de plasament impreuna cu fratele sau din luna iunie si erau in proces de reintegrare familiala.
"Aseara (sambata seara - n.r.), au fost vizitati de mama si dupa asemenea vizite, de obicei, copiii devin mai emotivi", a declarat Smaranda Marcu.
Purtatorul de cuvant al Protectiei Copilului Timis a mai precizat ca, sambata seara, copiii din centru au avut o petrecere de Halloween, in timpul careia a disparut un telefon mobil, insa ea nu crede ca cei doi frati s-au urcat pe acoperis din cauza acestui incident.
"Ii cunosc personal pe educatorii din acest centru si sunt foarte blanzi cu copiii", a adaugat Marcu.
Potrivit aceleiasi surse, copilul care a cazut de pe acoperis are fractura de maxilar, capul spart si mai multe contuzii, insa starea lui este stabila, in prezent el fiind internat la Spitalul de Copii "Luis Turcanu" din Timisoara.
Purtatorul de cuvant al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis a mai declarat ca inspectorii acestei institutii au inceput o ancheta in centrul de plasament pentru a afla cauzele producerii incidentului si ca in prezent se iau declaratii de la personalul centrului de plasament si de la fratele copilului care a cazut, urmand ca,dupa ce starea de sanatate ii va permite, sa fie intrebat si acesta din urma despre ceea ce s-a intamplat.
Intrebata daca cei doi copii au fost supravegheati, Smaranda Marcu a raspuns ca toti copiii sunt supravegheati, dar ca nu exista "omul si copilul", astfel incat fiecare copil sa poata fi urmarit pas cu pas, ea adaugand ca in centrul de plasament exista un regulament pe care cei doi frati l-au incalcat.
La intrebarea daca personalul din centru este suficient, Marcu a raspuns ca personalul este "conform grilei", ea precizand ca reprezentantii centrului au informat-o despre producerea acestui incident si ca i-au dat toate detaliile.
Stirea initiala:
Un copil de zece ani a cazut, duminica dimineata, de pe acoperisul unui centru de plasament din Timisoara in care era internat impreuna cu fratele sau, el fiind transportat la Spitalul de Copii "Luis Turcanu", din municipiu cu rani la cap, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, Andreea Cinteza, a declarat ca politistii au fost sesizati, sambata seara, prin intermediul apelului de urgenta 112, ca doi frati in varsta de zece si 11 ani au disparut de la un centru de plasament din Timisoara.
Ea a precizat ca, duminica dimineata, cei doi au fost observati pe acoperisul cladirii institutiei de plasament de un paznic si, cand au incercat sa coboare, copilul de zece ani a cazut in gol de la aproximativ opt metri.
Cinteza a mai spus ca la fata locului a sosit o ambulanta care l-a transportat pe copil la Spitalul de Copii "Luis Turcanu" din Timisoara, acesta avand rani la cap.
Politistii au inceput o ancheta pentru a stabili circumstantele exacte in care s-a produs incidentul.

×
Subiecte în articol: copil cazut de la 10 metri timisoara