x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copilului îi fusese administrat un antibiotic cu câteva ore înainte de deces

Copilului îi fusese administrat un antibiotic cu câteva ore înainte de deces

16 Aug 2010   •   00:00

Conducerea Spitalului Municipal din Olteniţa afirmă că băieţelului de opt ani care avea o rană la picior şi care a murit în unitatea medicală îi fusese administrat un antibiotic, cu câteva ore înainte de deces, dar exclude varianta ca băiatul să fi făcut şoc anafilactic din cauza acestuia.

Directorul interimar al Spitalului Municipal din Olteniţa a declarat că familiei băieţelului i se recomandase, vineri, când copilul a ajuns la spital, a fost tratat, apoi lăsat să plece acasă, să i se administreze un antibiotic pe bază de ampicilină.

Liliana Petculescu a spus că medicii nu ştiu dacă antibioticul i-a fost dat copilului acasă, însă acelaşi tratament i-a fost administrat băiatului duminică, atunci când a revenit la control, cu câteva ore înainte de deces.

"Copilul rănit la joacă a fost primit vineri la spitalul nostru, i s-a curăţat şi suturat rana de la genunchi, i s-a aplicat o atelă gipsată, iar ulterior i s-a recomandat familiei să i administreze acasă un antibiotioc pe bază de ampicilină. Noi nu ştim în acest moment dacă băiatului i s-a administrat acest tratament. Ulterior, duminică, acest copil trebuia să vină pentru ca rană să fie văzută şi toaletată de către medic, dar dimineaţa copilul a început să se simtă rău, să aibă vărsături. A fost adus din nou la spital de către rude, avea şi un început de febră, de 37,8 grade, a fost tratat şi i s-a administrat un antibiotic pe bază de ampicilină, identic cu cel recomandat, vineri, familiei", a declarat directorul interimar al Spitalului Municipal din Olteniţa, Liliana Petculescu.

Aceasta exclude posibilitatea ca băiatul să fi făcut şoc anafilactic ca urmare a administrăririi antbioticului.

"Dacă era să fie un şoc anafilactic, îl făcea atunci la ora 13.00, când a fost tratat cu antibiotic, nu la câteva ore după aceea, în momentul în care doctorul avea o discuţie cu copilul şi îl întreba ce vârstă are, iar brusc i s-a făcut rău şi a intrat în comă. A fost o doză normală de antibiotic pentru un copil de opt ani", a mai spus Lliliana Petculescu.

Copilul în vârstă de opt ani a ajuns, vineri seară, la Spitalul Municipal Olteniţa, cu o plagă la genunchi, iar duminică a murit în unitatea medicală.

Potrivit directorului interimar al Spitalului Municipal Olteniţa, Liliana Petculescu, după ce i s-a aplicat o atelă gipsată copilul a fost trimis acasă, iar duminică a revenit la spital pentru control.

"În momentul în care a revenit în spital pentru control copilului i s-a făcut rău, era palid, iar echipa medicală a constatat că acesta a intrat în comă. În jurul orei 16.00, copilul a fost intubat şi resuscitat şi a decedat în jurul orei 17.30. Nu înţeleg ce s-a întâmplat, poate a fost vorba despre o embolie cerebrală. Echipa medicală a făcut tot ceea ce prevede protocolul în asemenea situaţii, dar copilul nu a mai putut fi salvat ", declara Petculescu.

Potrivit acesteia, copilul a fost dus la morga Spitalului Judeţean din Călăraşi, iar în cursul acestei zile se aşteaptă rezultatul necropsiei.

Familia copilului îi acuză pe medici că nu i-au făcut teste copilului înainte să îl trateze şi i-au administrat o doză prea mare de antibiotic pentru un copil de opt ani, urmând să depună o plângere la Colegiul Medicilor pentru malpraxis.

Familia copilului mai spune că băiatul era "perfect sănătos" în momentul în care a fost internat şi că avea o simplă rană la genunchi, după ce a căzut în parc şi s-a lovit.

Unchiul copilului a spus că băiatului i s-a făcut rău, duminică, imediat ce medicii i-au pus o soluţie perfuzabilă cu antibiotic.

Direcţia de Sănătate Publică şi Poliţia Călăraşi au declanşat anchete în acest caz.

Un caz similar s-a înregistrat la sfârşitul lunii mai la Spitalul Judeţean din Slatina, unde un copil în vârstă de nouă ani a murit la patru zile după ce a fost adus la unitatea medicală pentru a i se trata o fractură la antebraţul stâng.

În acest caz, conducerea spitalului a decis desfacerea contractelor de muncă ale celor doi medici care l-au tratat pe copil.

×
Subiecte în articol: observator