x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Corina Chiriac - o stea cu nume

Corina Chiriac - o stea cu nume

de Jurnalul National    |    13 Noi 2007   •   00:00
Corina Chiriac  -  o stea cu nume

De la cea mai fragedă vărstă, Corina Chiriac s-a familiarizat cu lumea sunetelor. A studiat pianul la inceput cu mama sa, Eliza Chiriac. Pănă la urmă s-a ajuns la concluzia că ar fi mai studioasă cu o profesoară străină. S-a apelat astfel la o prietenă a familiei, pianista Rodica Sutzu, una din ultimele descendente ale familiei domnitoare Sutzu. Insă Corina nu a putut să inveţe pianul prea mult, deoarece degetele mici de la fiecare mănă erau prea scurte pentru luarea corectă a octavelor.

Incepănd cu 1967 este admisă ca studentă la IATC, clasa actorie Constantin Moruzan - Mihai Mereuţă. Debutează la Teatrul de Comedie din Bucureşti cu un rol secundar in piesa "Sfăntul" de Eugen Barbu, in regia Sandei Manu. Face parte din echipa de studenţi actori care fac figuraţie la teatru, la studiourile Buftea şi la TVR. In luna martie a anului 1970 debutează la "Steaua fără nume", concurs regizat de Sorin Georgescu şi Simona Patraulea. Aici obţine din partea juriului condus de maestrul Octav Enigărescu nota maximă. Aşa s-a născut steaua cu nume: Corina Chiriac!

Se află printre primii solişti cărora TVR le realizează recitaluri color pentru schimburi culturale cu străinătatea. In 1975, Corina Chiriac reprezintă ARIA (Agenţia Romănă de Impresariat Artistic) la Festivalul "Orfeul de aur" de la Slancev Briag, Bulgaria.

×
Subiecte în articol: observator corina chiriac