x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CORONAVIRUS – Ce zice presa străină despre România

CORONAVIRUS – Ce zice presa străină despre România

17 Apr 2020   •   18:07
CORONAVIRUS – Ce zice presa străină despre România
Sursa foto: Lucian Alecu

Într-un articol care tratează explozia prețurilor produselor medicale și măștilor și faptul că asta dezavantajează țările mai mici în fața marilor puteri economice, pe care îl puteți citi în varianta originală AICI, Euronews dă exemplu România și îl citează chiar pe directorul Unifarm care se plânge că s-au confruntat cu situații când le-au fost anulate comenzi fiindcă au apărut ulterior alți cumpărători care au oferit prețuri mai mari. Tratarea subiectului folosindu-se exemplul României de către un organism de presă de talia Euronews este extrem de interesantă în sine, fie pentru că ar arăta o situație dificilă deosebită a țării noastre, fie din perspectiva apariției articolului în contextul diverselor controverse apărute în țară legate de anumite achiziții. Oricum, este o lectură interesantă tocmai de aceea am tradus, în continuare, conținutul articolului.

Situația a luat amploare, spune Euronews, după ce au început să se înmulțească în Europa cazurile de decese din pricina COVID 19 în rândul cadrelor medicale, după infectarea în timp ce se aflau în prima linie.

“Ne-am confruntat cu multe situații când, chiar dacă am făcut plăți în avans de 10, 20 sau 30% din costul anumitor materiale, a doua zi dimineața producătorul să anuleze contractul fiindcă un alt cumpărător a apărut și a cumpărat cu banii jos tot stocul”, a declarat Adrian Ionel, șeful executiv al Unifarm, citat de Euronews.

“Ulterior, am plătit toată suma în avans iar a doua zi dimineață am aflat că alții au aruncat sume duble sau chiar triple, cash”, a mai adăugat acesta.

Acum România este prima țară UE care vrea să găzduiască un stoc de echipamente medicale, finanțat de Bruxelles, care să poată fi distribuite celorlalte țări membre. Dar pentru unii ar putea fi prea târziu, mai scriu jurnaliștii Euronews.

 

Citește aici articolul integral

×