x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coronavirus: Statele UE au decis să suspende legăturile aeriene cu şapte ţări din Africa australă

Coronavirus: Statele UE au decis să suspende legăturile aeriene cu şapte ţări din Africa australă

26 Noi 2021   •   21:30
Coronavirus: Statele UE au decis să suspende legăturile aeriene cu şapte ţări din Africa australă

Statele membre ale Uniunii Europene au hotărât vineri să suspende temporar legăturile aeriene cu Africa australă după depistarea unei noi variante a coronavirusului, a anunţat pe Twitter preşedinţia slovenă în exerciţiu a Consiliului UE, anunta Reuters şi dpa.

Un comitet de experţi sanitari din toate cele 27 de state UE 'a convenit asupra necesităţii de activare a ''frânei de urgenţă'' şi impunere de restricţii temporare la toate călătoriile în UE din Africa australă', a indicat preşedinţia slovenă, după ce Comisia Europeană a propus puţin mai devreme activarea acestui mecanism.

Potrivit acordului, statelor membre li se solicită să testeze şi să plaseze în carantină toţi pasagerii sosiţi din această regiune.


Denumită în prezent B.1.1.529, noua variantă detectată în Africa de Sud prezintă mutaţii multiple şi are potenţialul de a fi extrem de contagioasă, potrivit oamenilor de ştiinţă sud-africani, care văd în noua tulpină semnale ce anticipează un nou val al pandemiei de COVID-19.

×