x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Costel Căşuneanu, învinuit pentru cumpărare de influenţă în dosarul senatorului Voicu

Costel Căşuneanu, învinuit pentru cumpărare de influenţă în dosarul senatorului Voicu

de Veronica Micu    |    21 Dec 2009   •   00:00
Costel Căşuneanu, învinuit pentru cumpărare de influenţă în dosarul senatorului Voicu

Omul de afaceri a fost pus sub învinuire, astăzi, de procurorii DNA, pentru cumpărare de influenţă în dosarul în care senatorul PSD Cătălin Voicu este cercetat pentru trafic de influenţă, iar preşedintele Secţiei civile a instanţei supreme, Florin Costiniu, pentru complicitate la această infracţiune.

Surse judiciare au declarat, astăzi, pentru Mediafax, că omul de afaceri Costel Căşuneanu a fost pus sub învinuire pentru cumpărare de influenţă.

Astfel, Căşuneanu este acuzat că i-ar fi cerut senatorului PSD Cătălin Voicu să intervină la preşedintele Secţiei civile a instanţei supreme, Florin Costiniu, pentru ca, acesta, la rândul său, să intervină favorabil pentru omul de afaceri la colegi de la Secţia de contencios administrativ şi fiscal cu privire la o contestaţie referitoare la o licitaţie.

Costel Căşuneanu ar fi pierdut licitaţia respectivă după ce a fost clasat de pe locul I pe locul IV, context în care a făcut o contestaţie prin care solicita anularea licitaţiei şi descalificarea câştigătorului, potrivit surselor citate.

Pentru a fi sigur că dosarul său se va soluţiona favorabil, Căşuneanu ar fi făcut demersuri la senatorul Cătălin Voicu pentru ca acesta să intervină pe lângă Costiniu, iar acesta, la rândul său, să intervină pe lângă colegi ai săi magistraţi.

Căşuneanu nu a avut câştig de cauză în dosarul respectiv, potrivit surselor citate.

La ieşira din sediul DNA, după 40 de minute de la sosire, Căşpuneanu a spus că îl cunoaşte pe Voicu şi că este prieten cu acesta.

La sosirea la DNA, Căşuneanu a spus că nu îl cunoaşte pe judecătorul Florin Costiniu.

Surse judiciare au declarat, joi, pentru Mediafax, că judecătorul Florin Costiniu ar fi primit o sumă importantă de bani de la administratorul firmei PA&Co International din Bacău, Costel Căşuneanu, în schimbul intervenţiei sale pe lângă judecători dintr-un complet al instanţei supreme, Secţia contencios-administrativ, într-un proces.

Potrivit surselor citate, dosarele lui Căşuneanu în care ar fi solicitat ajutorul lui Costiniu sunt 6334/2/2008 şi 3360/2/2009.

Dosarul 6334/2/2008, care a avut termen în data de 27 octombrie 2009, se referă la un recurs privind suspendarea executării unui act administrativ care vizează Asocierea dintre SC "PA&CO International"SRL, SC "Gecor" SRL şi SC "Guard Security International" SRL-lider al asocierii SC "PA&CO International" SRL Bacău; Asocierea dintre SC "Spedition UMB" SRL; SC "Tehnostrade"SRL; SC "Drumuri"SRL şi SC "Com-Axa" SRL - lider al asocierii SC "Spedition UMB" SRL Bacău şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA Bucureşti.

În 27 octombrie, în acest dosar, completul de trei judecători a luat act de renunţarea la judecarea recursului.

Dosarul 3360/2/2009, care a avut termen de pronunţare în 11 noiembrie 2009, se referă la un recurs într-un litigiu privind achiziţiile publice, părţile fiind SC "PA&CO International" SRL Bacău şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Completul de trei judecători al instanţei supreme a respins recursul "ca nefondat".

După respingerea recursului, Căşuneanu l-ar fi contactat pe Costiniu, reproşându-i faptul că nu i s-a rezolvat litigiul aşa cum s-a aşteptat.

Joi, procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă lui Florin Costiniu acuzaţiile ce îi sunt aduse, acesta fiind urmărit penal de procurorii anticorupţie din 10 decembrie, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, senatorul PSD Cătălin Voicu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi pretins şi primit bani de la oameni de afaceri pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale aflate pe rolul organelor judiciare.

Voicu a fost audiat, în 11 decembrie, de procurorii anticorupţie care i-au impus interdicţia de a părăsi Capitala, măsură pe care senatorul a contestat-o la instanţa supremă şi care va fi luată în discuţie luni.

În ordonanţa procurorilor prin care senatorului Voicu i s-a interzis să părăsească Capitala, i s-a impus, de asemenea, să nu intre în contact cu mai multe persoane. Senatorul PSD Cătălin Voicu a declarat, în 11 decembrie, că nu are voie să ia legătura cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie şi Dan Ioan Popescu, consilierul PSD Ioan Năstase şi avocatul Cezar Bivolaru.

În acelaşi dosar, în urmă cu o săptămână, a fost audiat şi omul de afaceri Marius Locic. Procurorii anticorupţie au dispus ca Locic să nu poată părăsi Capitala timp de 30 zile.


×
Subiecte în articol: observator