x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator COTROCENI / Vasile Paraschiv refuză decoraţia de la Băsescu

COTROCENI / Vasile Paraschiv refuză decoraţia de la Băsescu

02 Dec 2008   •   00:00

Luptătorul anticomunist Vasile Paraschiv a refuzat distincţia Steaua României în grad de cavaler, pe care i-o înmânase ieri preşedintele Băsescu.



El şi-a explicat refuzul prin faptul că ar fi primită “de la un comunist la fel ca toţi ceilalţi care ne-au condus ţara de la Revoluţie”. “Eu nu vreau de la dumneavoastră decoraţii, bani, funcţii etc. Vreau dreptatea şi adevărul pentru întregul nostru popor, adică exact ceea ce aţi promis dumneavoastră poporului nostru în noiembrie 2004 şi care pe mine m-a atras ca un magnet, dar din nefericire nu v-aţi respectat promisiunea făcută, m-aţi minţit şi m-aţi indus în eroare şi pe mine şi întregul nostru popor cu promisiuni pe care nu vi le-aţi respectat niciodată”, a spus Vasile Paraschiv, cel care s-a alăturat în 1977 Mişcării iniţiate de scriitorul Paul Goma pentru apărarea drepturilor omului în România.

Paraschiv nu a fost singurul premiat ieri, de 1 Decembrie, de Băsescu. Alături de el la Cotroceni au fost Radu Beligan, Nicolae Manolescu, Mariana Nicolesco, Lucian Pintilie, Marin Moraru, cărora preşedintele Băsescu le-a oferit distincţii.  

De asemenea, primarul Sectorului 2 Neculai Onţanu, deputatul PSD Gabriel Oprea şi Ilie Năstase au fost înaintaţi în grad, prin decrete semnate de preşedinte.

Gabriel Oprea, din Ministerul Apărării, a fost înaintat în gradul de general-locotenent în rezervă, iar lui Neculai Onţanu i-a fost acordat gradul de general de brigadă în rezervă. Preşedintele Băsescu a semnat un decret şi pentru înaintarea în gradul de general-maior în retragere a lui Ilie Năstase din Ministerul Apărării. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: observator