x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cozma revine în viaţa ortacilor

Cozma revine în viaţa ortacilor

de Gabriela Mladin    |    10 Feb 2008   •   00:00
Cozma revine în viaţa ortacilor
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/

Fostul lider al minerilor, Miron Cozma va participa astăzi la un miting organizat în oraşul Lupeni. Liga Muncitorilor din Valea Jiului, care-i poartă numele, a cerut autorizarea acestei manifestaţii începând cu ora 10:00.

Fostul lider al minerilor, Miron Cozma va participa astăzi la un miting organizat în oraşul Lupeni. Liga Muncitorilor din Valea Jiului, care-i poartă numele, a cerut autorizarea acestei manifestaţii începând cu ora 10:00.

 

Anunţul a fost făcut de Cozma la Târgu-Jiu, acolo unde s-a întâlnit şi cu alţi membri ai Ligii din Gorj. Cu această ocazie, fostul lider a anunţat că are de gând să înfiinţeze şi o formaţiune politică, Partidul Muncitorilor.

Mitingul va avea loc astăzi, în­ce­pând cu ora 10:00 şi nu poate dura mai mult de două ore. Primăria din Lupeni a autorizat doar pentru acest interval manifestaţiile Ligii Muncitorilor, Şome­rilor şi Disponibilizărilor din Lupeni. Reprezentanţii Ligii, care poartă numele lui Miron Cozma, au făcut apel la toţi minerii să vină la această acţiune. Nimeni nu ştie mai mult, decât că se doreşte a fi o întâlnire a fostului sindicalist cu ortacii din Valea Jiului, la care vor participa şi cei din Gorj. Se aşteaptă ca numărul celor prezenţi să fie de câteva sute. În acelaşi timp, Miron Cozma a anunţat la Târ­gu-Jiu că doreşte să înfiinţeze un nou partid. El se va numi Parti­dul Muncitorilor şi va fi înfiinţat ime­diat după alegerile de anul acesta, astfel încât, în 2012, Parti­dul să fie trecut pe buletinele de vot. 

 

PRIORIŢĂŢI. Fostul “Lucea­făr al huilei”, aşa cum era alintat de ortaci, a mai spus că, pentru moment, priorităţile sale se referă la punerea în libertate a liderilor sindicali din Gorj şi Valea Jiului, condamnaţi pentru participarea la mineriadele din 1999. La Târgu-Jiu, Cozma l-a vizitat în penitenciar pe unul dintre locotenenţii săi, Constantin Creţan, încarcerat pentru complicitate la subminarea puterii de stat. Despre acesta, Cozma a declarat că are probleme serioase de sănătate şi că va face tot posibilul să-l scoată din puşcărie. Liderii sindicali din Valea Jiului, Dorin Loiş şi Vasile Lupu, se află în Penitenciarul din Deva, condamnaţi tot la cinci ani de închisoare pentru aceleaşi învinuiri.

×
Subiecte în articol: observator cozma