x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crăciun 2022: Cozonaci în rate. Cu "doar" 18.33 lei, vă veți achita cozonacul în decembrie 2023

Crăciun 2022: Cozonaci în rate. Cu "doar" 18.33 lei, vă veți achita cozonacul în decembrie 2023

de Redacția Jurnalul    |    18 Dec 2022   •   12:00
Crăciun 2022: Cozonaci în rate. Cu "doar" 18.33 lei, vă veți achita cozonacul în decembrie 2023
Sursa foto: Facebook Adrian Orza

Am putea să plătim și anul viitor pentru Crăciunul din 2022. Inventivi și ținând cont de creșterea uriașă a prețurilor, agenții economici au venit cu oferta cozonacilor în rate. Un cozonac care costă 220 de lei, are rata de 73,33 lei dacă este plătit în trei luni, 36,66 lei dacă este plătit în șase luni și 18,33 lei, dacă este achitat în 12 luni.

Adrian Orza, fostul viceprimar al orașului Timișoara, a postat pe Facebook oferta inedită:

"Conform teoriei cum că Societatea este alcătuită doar din două clase majore: unele care au mai multe mese decât pofte de mâncare, altele mult mai multe pofte de mâncare decât mesele, corporațiile îți livrează fericirea gustativă. În rate.

Fiind mult kko în lume, au găsit chichița cum să-ți umfle burta. Cozonacul în rate e de acum nu doar o fiță ci o necesitate. Când îți chiorăie portofelul mai tare decat burdihanul, deschizi un cont la bancă ( să nu fie imperialist austriacă) și comanzi online. Plătești în rate și la anul îți achiți huzureala pentru Sărbătorile de acum. Dacă faci un calcul, îi poți baga în faliment. Îți vine nota de plata post mortem. Ai însă grija să nu lași urmașilor datoriile la cozonaci. Ajung ăștia să-ți ia casa, să-ți acopere împrumutul daca te îndopi prea tare.", scrie Adrian Orza, pe contul de Facebook.

 

×
Subiecte în articol: cozonac în rate