x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crăciun cu zăpadă pe pârtii. Urmăreşte LIVE cum se schiază la munte pe webcam jurnalul.ro

Crăciun cu zăpadă pe pârtii. Urmăreşte LIVE cum se schiază la munte pe webcam jurnalul.ro

25 Dec 2014   •   12:23
Crăciun cu zăpadă pe pârtii. Urmăreşte LIVE cum se schiază la munte pe webcam jurnalul.ro

Mii de turişti se află, în aceste zile, la munte, pentru sărbătorile de Crăciun.

Sezonul de iarnă 2014-2015 s-a deschis marţi, la Poiana Braşov. În staţiune se poate schia în condiţii foarte bune pe toate pârtiile de pe Domeniul schiabil, unde stratul de zăpadă este între 30-40 de cm.

Click pentru a urmări LIVE pârtiile de schi

În staţiunea Straja din Hunedoara se poate schia pe toate pârtiile, stratul de zăpadă fiind de circa 60 de centimetri. Domeniul schiabil numără 12 pârtii, fiecare fiind prevăzută cu teleschi, iar cinci dintre pârtii dispun de instalaţie de nocturnă. Cele 12 pârtii însumează circa 26 de kilometri, cea mai lungă fiind pârtia Straja, care pleacă din Vârful Straja (1.868 m) şi ajunge până la staţia de îmbarcare a telegondolei (cota 750 m), cu o lungime totală de 8,1 kilometri.

La Rânca, pe pârtii stratul de zăpadă este între 30 şi 50 de centimetri. Pe pârtia principală, stratul măsoară aproape 50 de centimetri, întrucât a fost ajutat şi de tunurile cu zăpadă artificială. Pârtia din centrul staţiunii, M 1, are o lungime de 650 de metri şi un grad de dificultate mediu, fiind dotată şi cu nocturnă.

×