x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Credincioşii din Iaşi s-au închinat în avans la moaştele Sfintei Parascheva

Credincioşii din Iaşi s-au închinat în avans la moaştele Sfintei Parascheva

de Mediafax    |    09 Oct 2011   •   06:35

Cateva sute de credinciosi s-au inchinat, ieri, la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, depuse in incinta Catedralei Mitropolitane din Iasi, oamenii spunand ca au vrut astfel sa evite aglomeratia din urmatoarele zile, cand la pelerinaj sunt asteptati peste 150.000 de pelerini din toata tara.

Potrivit reprezentantilor Mitropoliei iesene, racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasa marti dimineata din Catedrala, urmand sa fie depusa intr-un baldachin, pe esplanada lacasului de cult.

De asemenea, la Iasi, vor fi aduse, miercuri, din Grecia, cu un avion special, moastele Sfantului Policarp, Episcopul Smirnei, acestea urmand sa fie asezate langa moastele Sfintei Parascheva.

Miercuri seara, pe strazile din centrul Iasiului, va avea loc un pelerinaj intitulat "Calea Sfintilor".
Vineri, 14 octombrie, in fata Catedralei, pe o scena special amenajata, se va desfasura Sfanta Liturghie, care va fi oficiata de un sobor format din zeci de preoti in frunte cu IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Sfanta Parascheva este considerata a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, cand este hramul, transforma Iasiul in cel mai mare centru de pelerinaj din Romania.

Credinciosii care vor sta noaptea la rand pentru a se inchina la sfintele moaste vor primi ceai cald si pachete cu mancare.

In anii precedenti, pelerinii veniti la Iasi din toate colturile tarii, au stat si cate 12 ore la coada, pentru a ajunge sa se inchine la racla cu sfintele moaste.

×