x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crima din Panduri - Confuzie ucigaşă

Crima din Panduri - Confuzie ucigaşă

de Miruna Pasa Petru    |    Andreea Cascaval    |    25 Iul 2007   •   00:00

Crima din Panduri - Confuzie ucigaşă
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/

Crima comisă in cartierul Panduri, care i-a pus pe jar pe criminaliştii din Bucureşti, a fost soluţionată ieri, la 36 de ore de la demararea anchetei.
Cel care a ucis-o prin strangulare pe tănăra Alina Barac, in vărstă de 21 de ani, s-a dovedit a fi unul dintre cei doi bărbaţi cu care femeia se intălnea. Aurel Preda, un bărbat de 31 de ani, cu zece clase, a fost ridicat ieri-dimineaţă de poliţişti şi procurori din propria casă. Acolo anchetatorii au descoperit un telefon mobil şi mai multe bijuterii care aparţinuseră victimei.


MOBILUL. In timpul audierilor bărbatul şi-a recunoscut crima şi a susţinut că motivul faptei sale ar fi gelozia. Potrivit procurorului de caz, Alexandru Georgescu, Alina Barac, rămasă singură in casa mamei ei, l-a chemat pe Preda in vizită vineri, in jurul orei 19:00. Se intălnea cu el de trei ani, dar in paralel avea şi o relaţie cu un alt tănăr, Ionuţ. Seara a inceput liniştit, potrivit anchetatorilor. Alina şi Aurel au măncat, s-au uitat la televizor şi au intreţinut relaţii sexuale. Apoi, potrivit unor surse judiciare, bărbatul a declarat că s-a infuriat deoarece tănăra l-ar fi strigat "Ionuţ". A legat-o cu cearşaful de măini, de picioare şi de găt şi a privit-o cum se asfixiază la fiecare mişcare. După ce şi-a văzut iubita murind, Aurel susţine că s-a dus să se plimbe prin oraş. Bărbatul face parte dintr-un clan din Militari şi a fost cercetat in mai multe cazuri de furt, fără a fi acuzat, ne-au spus surse judiciare. Â


RECONSTITUIRE. Ieri-seară, Preda a fost escortat chiar in apartamentul in care a ucis-o pe Alina Barac, pentru reconstituirea filmului crimei. El a fost reţinut apoi sub acuzaţia de tălhărie şi omor deosebit de grav, comis prin cruzimi. El urma să fie dus la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Trupul Alinei Barac, descompus de căldură, a fost descoperit duminică noapte de sora mai mică a victimei.

×
Subiecte în articol: observator