x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cristian Cioacă va fi trimis în judecată pentru “crimă fără cadavru”

Cristian Cioacă va fi trimis în judecată pentru “crimă fără cadavru”

de Adriana Oprea-Popescu    |    01 Apr 2012   •   12:40
Cristian Cioacă va fi trimis în judecată pentru “crimă fără cadavru”

Elodia Marinela Ghinescu (38 de ani) a disparut pe 30 august 2007. Era casatorita cu Cristian Cioaca (31 de ani) si aveau impreuna un baietel, Patrick Matei (2 ani si jumatate). Elodia era de profesie avocata, iar sotul sau – ofiter de politie. Disparitia a fost reclamata la Politie pe 5 septembrie 2007. Cateva zile mai tarziu, politistii au gasit, in locuinta, in masina lui Cristian Cioaca si pe tocul sau de pistol, mai multe urme de sange apartinand Elodiei. Pe 19 septembrie 2007, fata de Cristian Cioaca s-a inceput urmarirea penala sub aspectul savarsirii infractiunii de omor calificat. A fost retinut pentru 24 de ore, iar la testul Poligraf a dovedit, la intrebarile relevante ale cauzei, comportament simulat.

Pe 8 octombrie 2007, intr-o rapa de langa drumul Poiana Brasov – Rasnov au fost gasiti sase saci de plastic, negri, continand obiecte apartinand Elodiei si sotului sau. Cutii de parfumuri, obiecte de cosmetica, reviste pentru femei, un prosop de baie, o foaie cu scrisul ei, chitantele bijuteriilor cumparate in Dubai, o uniforma de politist, un sort rosu, trei manusi chirurgicale. Pe unele obiecte sunt urme de sange cu ADN-ul Elodiei. Pe uniforma de politist si in interiorul manusilor e ADN-ul lui Cristian Cioaca.

In 2008, Cioaca a fost arestat intr-un alt dosar, deschis pentru infractiuni informatice, apoi pus in liberatate sub control judiciar, condamnat cu suspendare si iar rejudecat, din pricina unei vicii de procedura. De atunci si pana azi, el a mai aparut in fata instantei si intr-un alt proces, pentru furt intre soti. A replicat, la randu-i, dand in judecata IGPR, IJP Brasov si pe Procurorul General al Romaniei, pentru ca i-a fost retrasa calitatea de ofiter de politie judiciara.

In luna noiembrie a anului trecut, procurorul Marius Iacob, devenit prim-adjunct al procurorului general, a predat dosarul Elodia, sub semnatura, procurorului Marian Gherman, sef Birou Criminalistica la Parchetul General.

Elodia Ghinescu a fost cautata pe zeci de kilometri imprejurul Brasovului si in judetul Arges. In paduri, rape, lacuri si canale. A fost data in urmarire locala imediat dupa sesizarea disparitiei, in urmarire generala cateva zile mai tarziu, iar in consemn la frontiera pe 12 septembrie 2007. Elodia e cautata si prin Interpol, inca din data de 25 septembrie 2007. In luna februarie 2012, Judecatoria Brasov a declarat moartea prezumata a Elodiei, decizie in baza careia a fost eliberat certificatul de deces.

×