x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Critici la afirmaţiile ministrului Sănătăţii referitoare la susţinerea externă a taxei fast-food

Critici la afirmaţiile ministrului Sănătăţii referitoare la susţinerea externă a taxei fast-food

26 Feb 2010   •   00:00

Reprezentanţii Romalimenta consideră că declaraţiile ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, cu privire la susţinerea externă a introducerii taxei pe alimente sunt "cel puţin exagerate" şi induc în eroare populaţia.

Cseke Attila a declarat că reacţiile externe în cazul introducerii taxei pe fast-food au fost bune şi a precizat că specialiştii lucrează la actul normativ, dar nu poate estima termenul la care acesta va fi definitivat.

"Domnul ministru a făcut publică o singură scrisoare, trimisă de o organizaţie non-guvernamentală, care nu reprezintă, de altfel, nicio instituţie a Uniunii Europene", se arată într-un comunicat al patronatului din industria alimentară.

Potrivit patronatelor, introducerea taxei fast-food ar putea duce la creşterea preţului alimentelor în medie cu peste 20%, dar şi la disponibilizarea a 36.000 de salariaţi, respectiv 20% din personalul din industria alimentară.

×
Subiecte în articol: redactie romalimenta taxa fast-food