x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Criză ACUTĂ a paturilor la ATI pentru bolnavii de COVID-19. În ce condiții sunt tratați pacienții

Criză ACUTĂ a paturilor la ATI pentru bolnavii de COVID-19. În ce condiții sunt tratați pacienții

20 Oct 2021   •   13:36
Criză ACUTĂ a paturilor la ATI pentru bolnavii de COVID-19. În ce condiții sunt tratați pacienții
Sursa foto: Institutul Marius Nasta

Niciun pat nu este liber, miercuri, în secțiile ATI pentru bolnavii de COVID-19 din România, au anunțat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică. În numeroase spitale din România, pacienții sunt nevoiți să aștepte în locuri improvizate pentru eliberarea unui pat.

În unele unități medicale pacienții stau pe holuri, în paturi sau chiar pe scaune. Spațiile improvizate, precum containerele, sunt pline. La Spitalul de Urgență din Galați, o ambulanță a fost transformată în salon pentru pacienți. 

Potrivit datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1668 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

În București sunt avizate de DSP 370 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 145 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1.799 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, anunță autoritățile.

Mediafax

×
Subiecte în articol: paturi ati